Lastipyörä­lainaamo

Kiinnostaisiko sinua kokeilla lasti- tai sähköpyörää? Oletko ehkä pohtinut, että entä jos oman auton sijaan veisikin lapset päiväkotiin laatikkopyörällä? Tai voisiko sähköpyörä korvata auton työmatkoilla? Lastipyörä on hyvä vaihtoehto henkilöautolle. Sen kyydissä kulkevat isotkin kauppaostokset kotiin ja vaikka rikkimennyt televisio kierrätykseen. Onpa lastipyöriä käytetty jopa muuttoapuna.

Lastipyörälainaamossamme pääset testaamaan erilaisia lasti- ja sähköpyöriä – täysin ilmaiseksi. Lastipyörälainaamo on perustettu vuonna 2015 ja se on saanut avustusta Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta. Lainaamo on ollut jyväskyläläisten suosiossa alusta alkaen. Nykyään se on osa Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n ja Kansalaistoiminnankeskus Mataran toimintaa kesäaikoina.

 

Lastipyörä­lainaamon kausi 2024

Lastipyörälainaamo aukeaa ma 6.5.2024. Lastipyörälainaamosta voi kuka tahansa saada maksutta kokeiltavaksi sähköavusteisen lasti- tai polkupyörän viikoksi.

 

Pyörien lainaaminen

Katso ensin Lastipyörälainaamon varauskalenterista, onko pyörä vapaana haluamanasi ajankohtana.

HUOM! 28.6.-4.8.2024 välisenä aikana Lastipyörälainaamon varauspyynnöt voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen toimisto@japary.fi

Alla on lainattavissa olevien pyörien ja pyörätarvikkeiden kuvaukset.

Lainattavat pyörät ja pyörätarvikkeet 2024

LYYLI

Lyyli on poissa lainauskäytöstä huollon  vuoksi alkaen 15.7.2024.

 Lyyli on oikea tyyli-lyyli, jonka kuljetuslaatikossa kulkee niin lapset kuin tavaratkin. Lyylin kanssa ajelu sujuu leppoisasti pystyn ajoasennon ansiosta.

Lyyli on 2-pyöräinen sähköavusteinen Dolly-merkkinen laatikkopyörä. Pyörässä on turvavyöt kahdelle lapselle. Pyörällä saa täysi-ikäinen kuljettaa yhtä enintään kymmenvuotiasta lasta tai kahta enintään kuusivuotiasta lasta ja tavaraa enintään 50 kg.

hertta

Christiania -merkkinen sähköavusteinen, kolmipyöräinen lastipyörä, jonka kyydissä kulkee kätevästi ostokset, lemmikit ja lapset. Pyörässä on turvavyöt kahdelle lapselle. 

Alvari

Sähköavusteinen Ortler Montana -merkkinen pyörä. Vain käsijarrut. 

helkama

Helkama-merkkinen sähköavusteinen polkupyörä, jolla matkateko sujuu luotettavasti ja lepppoisasti. Vain käsijarrut.

martta

Martta on terhakka kaveri matkantekoon. Crescent Elina-merkkinen sähköavusteinen polkupyörä. Martassa on jalkajarrut.

Linkki-tapahtumapyörä

Linkki-tapahtumapyörä on hieman erilainen lastipyörä. Laatikon päältä avautuva kansi ja sivuista nousevat tasot muuttavat lastipyörän pieneksi kojuksi.   

Christiania EventBike-merkkinen sähköavusteinen kolmipyöräinen lastipyörä. Tapahtumapyörän on Lastipyörälainaamolle hankkinut Jyväskylän joukkoliikenne.

Tuplis

Kun määränpää on yhteinen… Urheilullinen kaksipaikkainen vaativampaankin makuun!

Cannondale –merkkinen tandem on 30-vaihteinen kahden ajettava tandempyörä, ei sähköavustusta.

Salli-peräkärry

Spectra -merkkinen pyörän peräkärry, jossa on turvavyöt kahdelle lapselle. Kärryllä voi kuljettaa 1-2 lasta (maks. pituus 105 cm) ja sen enin kuorma on 30 kg. Lainaamosta voi lainata irrallisen liitoskappaleen, jolla lainaaja voi kiinnittää peräkärryn omaan pyöräänsä (liitin soveltuu useimpiin pyörämalleihin).

Lasse-peräkärry

Lasse on Croozer-merkkinen pyörän peräkärry, jossa on turvavyöt kahdelle lapselle. Kärryllä saa kuljettaa kahta enintään kuusivuotiasta lasta (pituus max. 117 cm) ja tavaratilassa enintään 5 kg tavaraa. Peräkärryn maksimikuorma on 45 kg.

Ortlieb- ja Clarijs -Pyörälaukut

Lainaamossa on kahdenlaisia pyörälaukkuja, Ortliebin ja Clarijsin laukkuja. Molemmat ovat laadukkaita ja oikein kiinnitettyinä vesitiiviitä.

Yhden Ortliebin laukun tilavuus on 20 litraa. Settiin kuuluu kaksi erillistä laukkua, jotka kiinnitetään tarakan molemmin puolin. 

Clarijs-laukkusetin tilavuus on 40 litraa. Setti asettuu tarakan molemmin puolin ja laukkuja ei voi erottaa toisistaan. 

LAinausohjeet

Pyörien ajantasaisen varaustilanteen näet varauskalenterista.

HUOM! 28.6.-4.8.2024 välisenä aikana Lastipyörälainaamon varauspyynnöt voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen toimisto@japary.fi

Kansalaistoiminnankeskus Matara
Aulapalvelu
Matarankatu 6 A 1
40100 Jyväskylä
aulapalvelut (at) kyt.fi

Avoinna ma-to klo 8–18 ja pe 8–17.

Laina-aika

Laina-aika on yksi viikko. Pyörän haku ja palautus tapahtuu aina maanantaisin.

Haku klo 14.00-16.00 välisenä aikana
Palautus klo 8.00-12.00 välisenä aikana

Pelisäännöt ja ohjeet

  • Pyörien lainaaminen on kokeiluluontoista, eikä niitä ole tarkoitettu jatkuvampaan käyttöön
  • Lainaajan tulee olla täysi-ikäinen
  • Muista ottaa mukaan kuvallinen henkilötodistus ja pyöräilykypärä pyörää noutaessasi!
  • Pyöriä lainataan vain yksityishenkilöille tai sellaisiin verrattaville pienyrittäjille.
  • Poliittisiin tapahtumiin pyöriä ei lainata.

Ajankohtaista

Lainaamon ajankohtaisista kuulumisista voit lukea blogista ja JAPA:n Facebook-sivuilta.

Lastipyörälainaamo on osa Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n hanketta, joka saa rahoituksensa Traficomin liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista, ja lainaamo toteutetaan yhteistyössä Kansalaistoiminnankeskus Mataran kanssa.