Kestävää kehitystä edistämässä

Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry on kestävän kehityksen asiantuntijaorganisaatio. Toteutamme kestävään elämäntapaan kannustavia kampanjoita, tapahtumia ja hankkeita yhteistyössä kuntien, yritysten ja eri organisaatioiden kanssa. Suuntaamme toimintamme asukkaille ja työskentelemme ruohonjuuritasolla. Olemme toimineet Jyväskylän seudulla jo yli 20 vuoden ajan. Yhdistyksemme on voittoa tavoittelematon ja poliittisesti sitoutumaton.

Kun sinulla on kestävän kehityksen idea, ajatus tai suunnitelma, me autamme sinua toteuttamaan sen. Otathan yhteyttä!

Kestävän kehityksen hankkeet

Pyöriikö mielessäsi kestävään kehitykseen liittyvä idea, jonka suunnittelussa ja toteuttamisessa kaipaisit kumppania? Suunnittelemme ja toteutamme monipuolisia kestävän kehityksen hankkeita. Haluamme tehdä vaikuttavaa työtä mm. kiertotalouden, kestävän liikkumisen ja ilmastoratkaisujen eteen.

Tapahtuma­tuotanto

Onko sinulla tapahtumaidea, joka on toteuttajaa vailla? Toteutamme kanssasi kestävään elämäntapaan kannustavia isoja ja pieniä tapahtumia, joiden tuottamisessa kestävyys ja vastuullisuus ovat lähtökohtana.

Kampanjat, tempaukset ja toimintamallit

Haluamme kannustaa ja rohkaista eri-ikäisiä ihmisiä elämään kestävästi ja vastuullisesti. Ideoimme erilaisia kestävän elämäntavan kampanjoita ja toimintamalleja mm. kouluihin. Kampanja voi liittyä esim. zero wasteen, kiertotalouteen, kierrätykseen tai hävikkiruuan vähentämiseen.

Työpajat ja koulutukset

Yhdessä työskentelemällä ja pohtimalla asiat saavat uusia näkökulmia ja ulottuvuuksia. Ideoimme ja toteutamme käytännönläheisiä kestävän kehityksen työpajoja ja järjestämme myös kestävän kehityksen koulutusta. Meillä on laaja eri asiantuntijoiden yhteistyöverkosto.

Oppaat ja julkaisut

Tärkeä sanoma vaatii kiteyttäjää ja selkeyttäjää saavuttaakseen kohdeyleisönsä. Toteutamme erilaisia kestävän kehityksen oppaita, ohjeita ja julkaisuja, joiden avulla voidaan kannustaa kestävämpään elämäntapaan.

Neuvonta ja luennot

Tilaa meidät paikan päälle kertomaan kestävästä elämäntavasta, kuten kierrätyksestä, lajittelusta, hävikkiruuan vähentämisestä, kompostoinnista tai lähiruuasta.

Lastipyörä­lainaamo

Oletko haaveillut sähkö- tai lastipyörästä? Kokeile ensin ja tee sitten päätös sopivan pyörän valinnasta! Kesäisin Mataralla toimii Lastipyörälainaamo, josta voit lainata kokeiltavaksi lastipyörän tai sähköpyörän. Tutustu valikoimaamme!

Lainaus­palvelut

Usein jotain tavaraa tarvitsee vain hetken ja siksi sitä ei kannata ostaa omaksi. Meiltä voit saada lainaan mm.

Circula-pelin
Ilmastopalapelin
Energiakulutusmittarin
Vedenvirtaamamittarin

Vapaaehtois­toimintaa

Palaako mielesi tehdä jotakin kestävämmän tulevaisuuden puolesta? Osallistu jokakeväisiin siivoustalkoisiin, vieraslajien torjuntaan tai tule mukaan hallitukseen ideoimaan ja kehittämään yhdistyksemme toimintaa!