Heittoja, herkkuja ja historiaa

Kulje kärrytietä 1800-luvun maalaisidylliin. Haasta itsesi metsäisellä frisbeegolf-radalla ja herkuttele Suomen parhailla smash-burgereilla. Pulahda lopuksi aavan Niemisjärven vilvoittaviin aaltoihin. Niemisjärvi on pieni ysitien varressa ja maaseudun rauhassa torkkuva kylä, jonka läheisellä levähdyspaikalla kuitenkin kuhisee. Kylän nimi onkin juuri nyt kaikkien herkuttelijoiden huulilla. Täällä maistuu hyvältä!

Tutustuu retkiehdotukseemme ja lähde matkaan!

Huomaathan, että tämä on ehdotus ja että aikataulut ja aukioloajat saattavat muuttua. Olemme pyrkineet tarkistamaan kaikki tiedot mahdollisimman hyvin, mutta emme vastaa virheistä tai muuttuneista tiedoista.  Varmistathan aina aikataulut ja aukioloajat liikennöitsijöiden ja käyntikohteiden omilta nettisivuilta ennen lähtöäsi! Mukavaa retkeä!

Retki Niemisjärvelle

Menomatka linja-autolla noin 41 min
Paluumatka linja-autolla noin  58 min
Kävelyä yhteensä noin 2,15 km
Perillä oloaika noin 5 tuntia 14 min
Retken kokonaiskesto noin 7 tuntia
Retken kokonaispäästöt Tämän matkan CO₂-päästöt ovat 3277 g. Autolla kuljettuna ne olisivat olleet 9743 g (lähde: www.digitransit.fi)

Vinkki: Vaikka tällä retkellä pääseekin herkuttelemaan Suomen parhailla burgereilla, voi olla silti hyvä ottaa matkaan mukaan pientä purtavaa. Niemisjärvellä ei ole kauppaa. Hampurilaispaikan jonot ovat pitkiä ja malttia tarvitaan. Muttä kärsivällisyys palkitaan!

Ota matkaan mukaan myös

  • ripaus seikkailumieltä
  • säänmukaiset varusteet – täällä ollaan koko päivä ulkosalla
  • frisbeekiekkoja
  • uimavarusteet

Menomatka Linkillä

Lähtö klo 08:30 Jyväskylän matkakeskus
Saapuminen klo 9:14 Pysäkki Henrikintie L, Niemisjärvi
Linjan nro 143
Maksuvyöhyke ja hinnat C https://linkki.jyvaskyla.fi/liput-ja-hinnat/hinnasto
Lippujen ostaminen Mobiililippu, käteinen tai lähimaksu linja-autossa. Lue lisää Linkin sivuilta
Aikataulut Reittiopas Huom! Varmista aina aikataulut ennen lähtöä. 

 

Kävelyreitti linja-autopysäkiltä Pienmäen talomuseolle

Kävelyreitin pituus on noin 950 m. Aluksi kuljetaan kevyenliikenteen väylää. Risteyksen jälkeen kuljetaan jonkin matkaa hiljaista kylätien laitaa ja loppumatka on suloista kärrypolkua.

Reitti Google maps-kartalla

Vinkki: Linja-autopysäkin toisella puolella heti reitin alussa on Niemisjärven koulu, jonka pihalla on leikkipaikka. Täällä on hyvä purkaa ylimääräiset energiat pois, jos linja-autossa istuminen on puuduttanut paikat.

Pienmäen talomuseo

Pienmäen talomuseon vehreä maalaismaisema tarjoaa vastapainoa ja idyllisen irtioton nykypäivän arjesta. Talomuseon seesteisessä tunnelmassa voit aistia, miten talon väki on puuhastellut arkisia askareitaan karjan laiduntaessa läheisillä niityillä. Talomuseo on avoinna rajallisesti vain kesäisin, mutta sen tunnelmallisessa pihapiirissä voi vierailla ympäri vuoden.

Palvelut: Pienmäen talomuseolla on siisti ulkohuussi.

Tutkikaa yhdessä talomuseon pihapiiriä: 

  • Kuinka monta rakennusta Pienmäellä on?
  • Löydätkö pihapiiristä työkoneita?

Pienmäen talomuseon aukioloajat löydät täältä

Kävelyreitti talomuseolta frisbeegolradalle

Pienmäen talomuseolta kävellään samaa reittiä takaisin mäen päälle, jossa Niemisjärven koulu sijaitsee. Frisbeegolfrata löytyy koulun takaa. Ja taas voi matkan varrella kipaista temppuilemaan leikkipuistoon!

Google Mapsin reittiohje

 

Niemisjärven frisbeegolfrata

Niemisjärven koulun takana sijaitsee rauhallinen 9-väyläinen metsärata, jossa pääset haastamaan itseäsi. Suurimmalta osin väylät myötäilevät kivituhkapintaista kuntorataa, osa siirtymistä väylältä toiselle on metsäpolkuja pitkin. Maasto on kumpuilevaa, joten radalla on jonkin verran korkeuseroja. Rata on ilmainen. 

Vinkki: Frisbeegolfradan alussa on uudehko, siisti laavu, jossa voi pysähtyä pienelle evästauolle. Polttopuita laavulla ei ole.

Kävelyreitti frisbeegolfradalta Grill Roomille

Reitti kulkee idyllistä pientä hiekkatietä (Pihlajatie) pitkin Rajumäentielle, josta käännytään Grill Roomin pihaan. Reitin pituus on noin 1 km. 

Google Mapsin reittiohje

Grill room

Onko tämä retken kohokohta?

Kylän nimi on ponnahtanut viime aikoina herkuttelijakansan tietoisuuteen siellä sijaitsevan Grill Roomin ansiosta. Pieni hirsinen ravintola pinkaisi heti avaamisensa jälkeen kärkikahinoihin Suomen parhaan burgerravintolan äänestyksessä ja on vuoden 2024 voittaja.

Huom! Suuresta suosiosta johtuen Grill Roomiin kannattaa varata jonotusaikaa. Mutta hyvää kannattaa odottaa!

Katso odotellessasi Grill Roomin menu tästä! 

 

Kävelyreitti Grill Roomilta uimarannalle

Kun vatsat on täytetty Grill Roomin makunystyröitä hierovilla elämyksillä, voi lähteä leppoisasti siirtymään kohti Niemisjärven uimarantaa. Älä kiirehdi! Täydellä vatsalla ei parane uida. Kävelymatkan pituus on noin 650 metriä.

Huom! Reitti kulkee junaradan yli, joten olethan tarkkavainen ja noudata varovaisuutta!

Google Mapsin reittiohje

Niemisjärven uimaranta

Niemisjärven uimaranta on rauhallinen, hyvin hoidettu ranta. Tällä on hyvä sulatella hampurilaisateriaa, lökötellä ja pulikoida ennen linja-auton saapumista ja kotiin palaamista.

Uimarannalla on siistit pukukopit. 

 

Paluumatka

Linja-autopysäkille kuljetaan uimarannalta takaisin samaa reittiä eli ensin Purrintietä pitkin ja sitten käännytään oikealle Rajumäentielle. Osuuskuntatien kääntöpaikka ja linja-autopysäkki löytyvät pian vasemmalta. Varothan taas junaradan ylitystä!

Google Mapsin reittiohje

Lähtö klo 14:28 Osuuskuntatien kääntöpaikka
Saapuminen klo 15:30 Jyväskylän Matkakeskus
Aikataulut Reittiopas

 

Tunnelmakuvia niemisjärveltä 

Tutustu myös muihin lähiseikkailuideoihin!

Lähiseikkailut Jyvässeudulla