Liikkuen, leikkien ja Linkillä

Oivalluksia liikkumisesta, ystävyydestä, lähiseudun seikkailumahdollisuuksista. Miksi joskus kannattaa jättää henkilöauto kotiin ja lähteä liikkeelle kävellen, pyörällä, linkillä tai vaikkapa potkulaudalla? Mitä kaikkea jännää omalta kotiseudulta löytyy ja minne kaikkialle pääsee Linkillä? Liikkuen, leikkien ja Linkillä -hankkeessa sadutellaan ja seikkaillaan Jyväskylän seudun alueella linja-autolla, helposti ja ennakkoluulottomasti.

Hanke on suunnattu ennen kaikkea Jyväskylän, Laukaan, Muuramen, Toivakan, Äänekosken, Hankasalmen ja Petäjäveden lapsiperheille. Hyppää siis meidän mukaan, nauti tarinasta ja matkasta!

Ajankohtaista

Olemme mukana seuraavissa tapahtumissa. Tule mukaan!

To 25.4.024 klo 14-18 Meidän Jyväskylä -tapahtuma Jyväskylän pääkirjastolla

Pe 7.6.2024 klo 10-15 Lystikylä -tapahtuma Mäki-Matissa

Lio Oravan oivalluksia 

Pieni Lio Orava on lähtenyt tutkimaan suurta maailmaa. Matka on ollut huisin hauska ja vähän jännittäväkin. Yhtäkkiä Lio huomaa eksyneensä eikä enää tiedä, kuinka päästä takaisin kotiin. Lio hätääntyy, mutta onneksi ystävällinen Siili Sisukas huomaa murheellisen Lion ja tarjoaa auttavan kätensä. Löytävätkö ystävykset perille ja mitä kaikkea he matkan aikana oivaltavatkaan?

hyväntuulinen ja opettavainen tarinatuokio liikkumisesta ja ystävyydestä

Lio Oravan oivalluksia – liikunnallinen tarinatuokio on vuorovaikutteinen satuhetki, joka sopii perheen pienimpien ja vanhempien yhteiseksi ohjelmaksi esimerkiksi perhekahviloihin ja perhekerhoihin. Tarinan teema käsittelee liikkumista ja ystävyyttä  ja sen kesto on noin puoli tuntia. Tarinatuokion vetää koulutettu ohjaaja ja se on maksuton. 

Tilaa sympaattinen ohjelmanumero laittamalla sähköpostia toimisto@japary.fi

 

Kaksi lasta juoksee iloisena

linkillä Lähiseikkailuun 

Lähiseikkailut odottavat! Kesäkuun 2024 alusta alkaen pääsee kätevästi Linkillä ja yhdellä matkalipulla ympäri Jyvässeutua. Hyppää kyytiin ja tutustu seudun parhaisiin leikkipuistoihin, luontokohteisiin, museoihin ja muihin mielenkiintoisiin, lapsiperheitä innostaviin paikkoihin!

Luomme kesän 2024 aikana valmiita lähiseikkailupaketteja lapsiperheille. Lähiseikkailut ovat paikallisliikenteen linja-automatkan ja retkikohteiden ideakokonaisuuksia, joita lapsiperheet voivat toteuttaa omatoimisesti. Suunnitelmissamme on ideoida 5-7 valmista matkapakettia Jyväskylän, Laukaan, Muuramen, Toivakan, Hankasalmen, Äänekosken ja Petäjäveden alueella. Lähiseikkailut sopivat erityisesti 4-9 -vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan pilottimatkoille, niin ota yhteyttä toimisto@japary.fi. Tarjoamme pilottiryhmille ilmaisen matkalipun, mahdolliset sisäänpääsymaksut sekä eväät. 

Mikä on Liikkuen, leikkien ja linkillä -hanke?

Lio Oravan oivalluksia – liikunnallinen tarinatuokio sekä lähiseikkailut ovat osa Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n koordinoimaa Liikkumisen ohjauksen hanketta Liikkuen, leikkien ja Linkillä. Hanketta rahoittaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Hanke on käynnissä 1.1.-31.12.2024.

Lue lisää hankkeesta