Rohkeasti kestävä ja omannäköinen joulu

05.12.23 | Ajankohtaista

Mitä joulu merkitsee sinulle? Millaisia mietteitä se tuo, kun annat jouluisten ajatusten tulvia mieleesi? Joulu on meille monelle rakas ja ihana keskitalven juhla, johon usein liittyy paljon lämpimiä perinteitä ja suloisia muistoja.

Aina ajatus tästä pimeään vuoden aikaan valoa tuovasta juhlasta ei kuitenkaan tuo rentoa hyvän olon fiilistä. Myönnetään… joulun valmistautumiseen liittyy toisinaan hössöttämistä, kiiruhtamista, kukkaron pohjan näkymistä, väsähtämistä, hätäisesti ostettuja lahjoja ja biojätteeseen päätyviä juhlapöydän antimia. 

Joulusta voi onneksi rakentaa reilusti omanlaisensa, oman näköisen, oman makuisen – ja samalla entistä kestävämmän. Oivalla ja kokeile uusia, kestäviä tapoja juhlia joulua!

  • Mieti tarvitaanko jouluna lahjoja ollenkaan. Jos joulupukin vierailu kuitenkin tuo jouluun juurikin sen oikeanlaisen säväyksen, niin voisivatko lahjat olla tänä vuonna käytettyjä tai vaikka lupaus tehdä yhdessä jotain kivaa?
  • Herkkupöydän antimet maistuvat parhaiten, kun pitopöydästä löytyy niitä herkkuja, jotka oikeasti sulavat juhlijoiden suuhun eikä hävikkiä synny.
  • Ja muistathan senkin, että kun kinkkurasvan kierrättää oikein, sillä voi ajaa monta kilometriä liikenteessä. 

Olemme koonneet vinkkejä kestävän joulun viettoon. Tutustu vinkkeihin ja poimi parhaat, sinulle sopivimmat vinkit!

Ihanaa joulun odotusta!

Ps. Lataa tästä leppoisan joulun bingo ja haasta läheiset pelaamaan! Kuka teillä on voittajatonttu?