Bussiloikka kouluun!

Aika palauttaa Bussiloikan kotitehtävä!

Poikkeustilanteen takia kotitehtävän voi palauttaa kahdella eri tavalla

  1. käymällä linkkireissulla tai
  2. kertomalla lapsen kokemuksia Bussiloikasta.

Jos kävitte yhteisellä linkkireissulla, toivottavasti nautitte matkasta ja yhteisestä ajasta! Lomakkeen linkkireissun kotitehtävän tekemiseen löydät TÄÄLTÄ.

Mikäli linkkimatka siirtyy myöhemmäksi ja haluatte kertoa lapsen ajatuksia koulussa vierailleesta Bussiloikasta, voi tehdä sen TÄÄLLÄ. Linkkiliput ovat voimassa toistaiseksi.

Läksyn 30.4.2022 mennessä tehneiden kesken arvotaan 50 euron arvoinen Linkki-lahjakortti sekä kolme Kotipizzan lahjakorttia.

Lomakkeella esitettyjä kommentteja voidaan käyttää lainauksina joukkoliikenteen markkinoinnissa. Yksittäisen vastaajan nimeä ei kuitenkaan kerrota eikä sanomisia esitetä niin, että ne voitaisiin yhdistää tiettyyn vastaajaan.

Bussiloikka kouluun! on joukkoliikennekasvatukseen keskittyvä oppitunti, jonka tarjoaa Jyväskylän seudun joukkoliikenne. Eppuluokkalaisille kohdennetun draamallisen oppitunnin toteuttamisesta vastaa JAPA ry, joka on jyväskyläläinen kestävää kehitystä edistävä yhdistys.

Oppitunnin aikana tutustutaan siihen, miten linja-autossa toimitaan ja käyttäydytään ja miten sillä matkustetaan paikasta toiseen. Ohessa käsitellään myös joukkoliikenteen käyttöä tukevia kestävän liikkumisen muotoja sekä puhutaan liikenteen päästöistä. Esitys kiertää Jyväskylän, Muuramen  ja Laukaan peruskouluissa syksyn 2021 ajan.