Miljoona roskapussia – siivotaan yhdessä asuinalueet viihtyisiksi!

06.03.24 | Ajankohtaista

Jyväskylän kaupunki järjestää tänäkin keväänä perinteiset siivoustalkoot. Talkoopäivä on tiistai 7.5.2024. Jokakeväisen tempauksen tarkoituksena on kerätä talkoovoimin lumen alta paljastuneet roskat julkisilta alueilta, kuten puistoista, lähimetsistä, rannoilta ja muilta virkistysalueilta. Roskia voi kerätä yksin tai yhdessä. Ilmoittaudu mukaan! Siivotaan yhdessä lähiympäristö viihtyisäksi.

Tänä vuonna siivoustalkoot ovat myös osa valtakunnallista Ylen järjestämää Miljoona roskapussia -kampanjaa, jossa tavoitellaan yhteensä miljoonaa kerättyä roskasäkkiä ympäri Suomea. Kerätyt roskapussit ilmoitetaan Yle:n sivuilla olevaan laskuriin osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia. Kampanja on käynnissä 15.4.– 5.6.2024. Kampanja näkyy ja kuuluu Ylen eri kanavilla kampanjan ajan. Kampanjan kumppaneiksi on tässä vaiheessa ilmoittautunut mukaan 140 kaupunkia ja kuntaa, useita ympäristön hyvinvointiin liittyviä tahoja sekä Opetushallitus .Kampanjakasvona toimii Ylen toimittaja Mikko “Peltsi” Peltola.

Kampanja järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2023 ja sen aikana roskapusseja kirjattiin laskuriin 210 372 kpl. Laskuri jatkaa tästä luvusta avautuessaan jälleen huhtikuussa. Kesäkuussa sitten lasketaan, miten monta pussia roskia kertyi.

Lue lisää siivoustalkoista.