Asuinalueiden siivoustalkoot 9.5. – Jyväskylä mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

31.03.23 | Ajankohtaista

Tänä vuonna koko Suomi kerää miljoonan roskapussillisen verran roskia ympäristöstämme. Jyväskylän kaupunki on mukana Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia –kampanjassa ja siivoustalkoot ovat osa kampanjaa. Toivomme, että talkoilijat ilmoittavat keräämiensä roskien määrän Ylen roskalaskuriin osoitteessa www.yle.fi/miljoona-roskapussia. Kerää sinäkin talkooporukka kasaan ja osallistu yleisten alueiden siivoamiseen keräämällä ympäristöstä löytyvät roskat muovipusseihin!

Toimi näin

Ilmoittaudu mukaan asuinalueiden siivoustalkoisiin sähköisellä lomakkeella 2.5. mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä sinun tulee ilmoittaa, mille bussipysäkille toimitatte täyteen kerätyt muovipussit. Linkki lomakkeeseen löytyy osoitteesta https://www.japary.fi/siivoustalkoot/

Kerää roskat ja toimita roskapussit viimeistään 9.5. ilmoittamallenne bussipysäkille. Roskapussit tulee jättää bussipysäkille näkyvälle paikalle, mutta kuitenkin siten, että ne eivät häiritse bussien käyttäjiä. Kaupunki huolehtii roskapussien poiskuljetuksesta ja kerää roskapussit 10.5. Mustankorkea Oy tukee talkoita ottamalla roskat maksutta vastaan.

Jos roskien seassa on lajiteltavaa jätettä, kuten polkupyörien osia, tulee ne asetella muun kasan viereen, eikä niitä saa pakata muovipussiin tai jätesäkkiin. Kaupunki toimittaa ne vastaanottopisteisiin. Yksityisten talouksien ja kiinteistöjen roskien tuominen kuljetettavaksi on kielletty. Kyse on ainoastaan yleisiltä alueilta kerätyistä roskista. 9.5. jälkeen tuotuja roskapusseja ei enää noudeta.

Muistathan ilmoittaa keräämiesi roskien määrän Ylen roskalaskuriin, jotta suomalaiset ovat askeleen lähempänä miljoonan roskapussin tavoitetta. Kerätyn roskapussillisen koolla ei ole väliä. Hedelmäpussillinen kerättyjä roskia lasketaan yhtä lailla roskapussiksi kuin kauppakassillinenkin. Pääasia on, että ympäristön siisteyttä edistetään yhdessä.

Talkoot järjestetään yhteistyössä Jyväskylän kaupungin, Jyväskylä kestävä kehitys JAPA ry:n ja Mustankorkean kanssa.

Aiemmista vuosista poiketen kaupunki ei jaa käsineitä tai roskasäkkejä talkoolaisille.

Lisätiedot:

koordinaattori Paula Wilkman, p. 0400 361 365 paula.wilkman[@]jyvaskyla.fi, Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry