Asuinalueiden siivoustalkoot ti 7.5.2024


Asuinalueiden siivoustalkoot ti 7.5. – Jyväskylä mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

Jyväskylän kaupunki järjestää tänäkin keväänä perinteiset siivoustalkoot. Jokakeväisen tempauksen tarkoituksena on kerätä talkoovoimin lumen alta paljastuneet roskat julkisilta alueilta, kuten puistoista, lähimetsistä, rannoilta ja muilta virkistysalueilta. Tänä vuonna siivoustalkoot ovat osa valtakunnallista Ylen järjestämää Miljoona roskapussia -kampanjaa, jossa tavoitellaan yhteensä miljoonaa kerättyä roskasäkkiä ympäri Suomea. Kerätään yhdessä luonto puhtaaksi!

 

Ilmoittaudu mukaan

Toimi näin

  • Voit koota roskia yksin tai yhdessä! Kokoa halutessasi talkooporukka kavereista, perheestä, naapureista tai työkavereista! Mitä enemmän porukkaa, sen hauskempaa. Jokainen kerätty roskapussi on tärkeä.
  • Kerää roskat ja toimita roskapussit viimeistään ti 7.5. ilmoittamallesi bussipysäkille.
  • Roskapussit tulee jättää bussipysäkille näkyvälle paikalle, mutta kuitenkin siten, että ne eivät häiritse bussien käyttäjiä. Älä piilota pusseja esim. katoksen taakse.
  • Laske keräämiesi roskapussien määrä ja ilmoita määrä Ylen roskalaskuriin osoitteessa www.yle.fi/miljoona-roskapussia.
  • Kaupunki huolehtii roskasäkkien poiskuljetuksesta ja kerää roskasäkit pysäkeiltä seuraavina päivinä, 7.5.jälkeen.

Voit ladata A4 kokoisen mainoksen esim. taloyhtiön ilmoitustaululle tästä. Mainokseen voit täydentää oman talkootapahtumanne tiedot.

Huomaathan vielä nämä

  • Jos roskien seassa on lajiteltavaa jätettä, kuten metallia, auton renkaita tai vaarallisia jätteitä, tulee ne asetella muun kasan viereen eikä niitä saa pakata muovipussiin tai jätesäkkiin. Kaupunki toimittaa ne niille kuuluviin vastaanottopisteisiin.
  • Yksityisten talouksien ja kiinteistöjen roskien tuominen kuljetettavaksi on kielletty. Siivoustalkoissa kyse on ainoastaan yleisiltä alueilta kerätyistä roskista.
  • 7.5. jälkeen tuotuja roskasäkkejä ei enää noudeta.

Miljoona roskapussia ja YLE:n roskalaskuri

Roskasäkkien ilmoittaminen YLE:n roskalaskuriin on vapaaehtoista, mutta tekee kampanjasta mielenkiintoisen seurattavan. Tuleeko Miljoona roskapussia tänä keväänä täyteen? Ilmoitathan sinäkin pussisi laskuriin, jotta olemme yhdessä askeleen lähempänä miljoonan roskapussin tavoitetta! Kerätyn roskapussin koolla ei ole väliä. Hedelmäpussillinen kerättyjä roskia lasketaan yhtä lailla roskapussiksi kuin kauppakassillinenkin. Pääasia on, että ympäristön siisteyttä edistetään yhdessä. Lue lisää Miljoona roskapussia -kampanjasta!

Yhteistyökumppanit

Asuinalueiden siivoustalkoot on Jyväskylän kaupungin perinteinen siivoustapahtuma, jota se organisoi yhteistyössä Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n kanssa. Mustankorkea Oy tukee talkoita ottamalla kerätyt roskat maksutta vastaan.  Puhtaassa lähiluonnossa ja siistissä ympäristössä on meidän kaikkien viihtyisämpää ja turvallisempaa liikkua.

 

Lisätietoa

Lisätietoja talkoista saa Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n toimistolta: p.  040 593 8541 tai toimisto@japary.fi