Jyväskylä

Jyväskylän lähialueet tarjoavat polkupyörämatkailijalle paljon. Keskustasta voi lähteä mihin ilmansuuntaan tahansa ja löytää kiinnostavia luonto- ja kulttuurikohteita. Alla on esitelty kaksi kiinnostavaa ja hyvin erilaista reittiä, Säynätsalon saaristokierros ja Uutta & wanhaa Tikkakoski -reitti. Linkkien takaa löydät tarkemmat reittikartat ja -kuvaukset.

Säynätsalon saaristokierros

Säynätsalon saaristo tarjoaa ihastuttavia järvimaisemia pyöräilijälle. Saaret voi kiertää leppoisella vauhdilla Päijänteen upeista maisemista nauttien ja pysähdellä eri luonto- ja kulttuurikohteiden äärellä. Jyväskylän keskustasta Säynätsaloon on noin 15 kilometriä.

Säynätsalon saaristokierros -reitti

Uutta & wanhaa Tikkakoski

Tikkakosken suuntaan kulkee Jyväskylästä uusi ja vanha väylä ja tällä reitillä voi tutustua molempiin. Tikkakoskella pääsee katsomaan ilmailun ihmeitä ja kiertää lentokentän Aatuntien kautta. Kokonaisuutena reitti on miellyttävä ajaa ensin Puuppolan kumpuilevien maalaismaisemien läpi ja sitten kiitäen uudella, tasaisella ja sileällä pyörätiellä Tikkakoskelta kohti Jyväskylää. Reitin pituus on noin 44 kilometriä.

Uutta & wanhaa Tikkakoski -reitti

Pyöräilyreitit on suunniteltu Pyöräile kylille -hankkeessa vuosina 2021-2022 eikä niitä päivitetä aktiivisesti hankkeen päätyttyä.