Resurssiviisas taloyhtiö

Resurssiviisas taloyhtiö on haluttu asuinpaikka, jossa viihdytään. Jo pienillä muutoksilla voi olla taloyhtiössä isot vaikutukset päästöihin, luonnonvaroihin – ja ennen kaikkea kustannuksiin. Resurssiviisaus tuo taloyhtiölle kustannussäästöjä, parantaa asumisviihtyvyyttä ja lisää asuntojen arvoa.

Neljässä jyväskyläläisessä taloyhtiössä toteutettiin vuoden 2014 aikana koko joukko konkreettisia toimenpiteitä ja kokeiluja, joiden ansiosta pilottitaloyhtiöissä eletään nyt aiempaa resurssiviisaammin. Näillä sivuilla voit tutustua taloyhtiöissä toteutettuihin toimenpiteisiin ja saada vinkkejä, kuinka omastakin taloyhtiöstä voi tehdä resurssiviisaamman paikan asua.

Taloyhtiöissä toteutetut toimenpiteet olivat osa Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n Resurssiviisas asuminen -pilottihanketta. Pilotti oli osa Sitran Kohti resurssiviisautta -hanketta, jolla edistetään luonnonvarojen viisaampaa käyttöä sekä vähennetään haittoja ympäristölle yhteistyössä kaupunkilaisten, yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Resurssiviisaista toimenpiteistä taloyhtiöissä

Sähköavusteinen lastipyörä kimppapyöränä

Jyväskyläläisessä As Oy Jyväskylän Valajankatu 1:ssä kokeiltiin ja otettiin käyttöön sähköavusteinen lastipyörä asukkaiden kimppapyöräksi.

Kerhohuoneen ja pihan uudistus

Jyväskyläläisessä As Oy Kekkolansatossa toteutettiin vähällä käytöllä olleen kerhohuoneen sekä taloyhtiön pihan uudistus.

Aurinkopaneeleita, vedensäästösuuttimia ja led-valoja

Jyväskyläläisessä As Oy Jyväskylän Aatoksenkatu 6:ssa asennettiin aurinkopaneelit taloyhtiön katolle, vettäsäästävät suuttimet hanoihin ja uusittiin pihavalot ledeiksi.