Uutiskirje 2/2016

Lastipyörälainaamo palkittiin vuoden parhaana pyöräilytekona – lainaamo avaa jälleen ovensa  19. huhtikuuta

Viime kesänä avattu Lastipyörälainaamo on palkittu vuoden 2015 parhaana pyöräilytekona. Tunnustuspalkinto myönnettiin Suomi pyöräilee -hankkeen ja Pyöräilykuntien verkoston toimesta 4.3.2016 Suomi Pyöräilee -tilaisuudessa Helsingin messukeskuksessa. Perusteluina olivat uuden, suositun, monistettavan ja erittäin tarpeellisen pyöräilypalvelun toteuttaminen, jonka avulla on tehty mahdolliseksi sähköavusteisten tavarapyörien käyttö kaikille jyväskyläläisille.

Tänä keväänä Lastipyörälainaamo avaa jälleen ovensa talvitauon jälkeen 19. huhtikuuta. Tulevalla kesäkaudella toimintaa kehitetään edelleen ja pyörävalikoimaa laajennetaan nykyisestä neljästä lainapyörästä. Pyörien lainaus- ja varausohjeet löytyvät JAPA ry:n verkkosivuilta osoitteesta www.japary.fi/lainaamo.

Kevätkokouksessa 14.3. ajankohtaista asiaa lähimetsien hoidosta – vielä ehtii ilmoittautua mukaan!

JAPA ry:n kevätkokous pidetään 14.3. klo 18-19.30 Ladun majalla. Ennen kokousta luvassa ajankohtaista asiaa kaupungin lähimetsien hoidosta. Jyväskylän kaupungin metsäpäällikkö Marko Kemppainen kertoo klo 17–18, miten ja miksi lähimetsiä hoidetaan ja kenen toimesta, ja kuinka asukkaat voivat vaikuttaa metsien hoitoon.

Toivotamme niin vanhat kuin uudet jäsenet sekä kaikki muut yhdistyksen toiminnasta, asukasyhteistyöstä ja kestävän kehityksen edistämisestä kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi tilaisuuteen!

Kahvitarjoilu ennakkoon ilmoittautuneille. Ilmoittautuminen 10.3. mennessä osoitteeseen toimisto@japary.fi tai puhelimitse p. 0400 361 365.

Tapahtumia kalenteriin merkittäväksi:

  • Tekstiilijätteen kierrätys ja hyödyntäminen -luento 15.3.2016 klo 18 Jyväskylän kansalaisopistolla (luentosali 1)
  • Kompostoinnin salat -kurssit huhtikuun ensimmäisellä viikolla eri puolilla Jyväskylää
  • Kansalaistoiminnankeskus Mataran kaikille avoimet aamukahvit 19.4. klo 9–10. Tilaisuuden teemana on pyöräillen Jyväskylässä, ja tilaisuudessa pääsee tutustumaan ja halutessaan myös koeajamaan Lastipyörälainaamon sähköavusteisia pyöriä.
  • Koko kaupungin yhteiset siivoustalkoot 3. toukokuuta, lisätietoa ja talkooporukoiden ilmoittautumiset: www.sotkutontapaivaa.fi

Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista!
Lue lisää toiminnastamme ja ajankohtaisista tapahtumista: www.japary.fi