Uutiskirje 1/2016

Uusi vuosi tuo mukanaan muutoksia JAPA ry:n toimistolle: uusi osoite ja uudet nettisivut

JAPA ry:n toimisto on muuttanut: vuoden alusta lähtien meidät on löytänyt Kansalaistoiminnankeskus Matarasta osoitteesta Matarankatu 6 A 1, 2. krs (viereinen rakennus, jossa aiemmin majailimme). Uusi vuosi tuo mukanaan myös muita uudistuksia: meneillään on parhaillaan nettisivujemme uudistus. Uudet sivut saadaan käyttöön alkuvuoden aikana, ja ne löytyvät jatkossakin tutusta osoitteesta www.japary.fi.

Kevään tapahtumia kalenteriin merkittäväksi:

Tekstiilijätteen kierrätys ja hyödyntäminen -luento 15.3.2016 klo 18 Jätehuollossa eletään valtakunnallisesti muutosten aikaa. Vuoden 2016 alusta astui voimaan kielto orgaanisen ja biohajoavan jätteen kaatopaikalle sijoittamisesta. Mitä muutokset tarkoittavat kuntalaisen arjessa? Jyväskylän kansalaiston, kaupungin, JAPA ry:n ja Jyväskylän katulähetys ry:n järjestämällä luennolla nostetaan esimerkiksi paljon esillä ollut tekstiilijätteen kierrättäminen. Mitä mahdollisuuksia tekstiilinkierrätyksessä on? Mitä tekstiilijätteelle tapahtuu? Luento pidetään Kansalaisopistolla, luentosali 1.

Kompostoinnin salat -kurssit huhtikuussa Kompostoinnista kiinnostuneille on tarjolla neuvoja huhtikuun ilmaisissa yleisötilaisuuksissa. Käytännönläheisen kurssi-illan aikana käydään läpi kompostoinnin perusteet: kompostin perustaminen, hoitaminen, materiaalit ja kompostointiin liittyvät säädökset.

Kurssien päivämäärät ja paikat:

  • 4.4. ma Kypärämäen koulu
  • 5.4. ti Jyväskylän kansalaisopisto / Luentosali 1
  • 6.4. ke Halssilan koulu
  • 7.4. to Säynätsalon päiväkoti-koulu

Kellonaika kaikissa tilaisuuksissa on 18–20. Kursseille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Luennot järjestävät yhteistyössä Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän kansalaisopisto ja JAPA ry.

Koko kaupungin yhteiset siivoustalkoot 3. toukokuuta Talven jäljiltä paljastuvat roskat siivotaan Jyväskylässä tänäkin vuonna koko kaupungin yhteisillä siivoustalkoilla, jotka järjestetään tänä vuonna tiistaina 3. toukokuuta. Kannattaa laittaa päivämäärä jo ylös kalenteriin!  Talkoissa on vuosittain tuhansia osallistujia: koululaisia, lasten vanhempia, asukasyhdistyksiä ja muita talkooporukoita.

Lajitteluneuvontaa asukastilaisuuksiin

Kummastuttaako kierrätys, tai aiheuttaako lajittelu harmaita hiuksia? Tarjoamme yhdessä kaupungin kanssa asukasyhdistyksille, taloyhtiöille ja muille vastaaville toimijoille mahdollisuutta saada asiantuntija opastamaan jäteasioissa erilaisiin asukastilaisuuksiin. Asiantuntijoita voi pyytää kertomaan jätteiden lajittelun ja kierrätyksen ajankohtaisista uudistuksista sekä vastaamaan aiheeseen liittyviin kysymyksiin vaikkapa asukasyhdistyksen kokoukseen.

Neuvonnassa käydään läpi, mitä kaikkea Jyväskylässä voi ja pitää lajitella tai kierrättää sekä miten kierrätettyjä jätteitä hyödynnetään. Neuvontaluennot ovat maksuttomia tilaisuuden järjestäjälle. Jos olet järjestämässä tilaisuutta, jonne haluaisit asiantuntijan opastamaan lajittelussa tai kierrättämisessä, ota yhteyttä JAPA ry:n toimistoon 0400 361 365 tai toimisto@japary.fi.

Asukas- ja kyläyhdistysten tiedot ajan tasalle nettiin

Jos asukas- tai kyläyhdistyksessänne on tapahtunut muutoksia yhteystiedoissa, ilmoitattehan muutoksista meille, jotta saamme päivitettyä tiedot verkkosivuillemme ja postituslistallemme.

Kaupungin kansalaistoiminnan avustukset haussa 29.1.2016 mennessä

Jyväskylän kaupungin vuoden 2016 toiminta- ja kohdeavustukset kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja kansalaistoimintaan  ovat haettavina  29.1.2016 klo 15.00 mennessä.  Avustusta haetaan sähköisellä lomakkeella tai avustushakemuksen voi tehdä myös Jyväskylä-neuvonnassa (Kauppakeskus Forum, Asemakatu 7). Lue lisää

Asukas- ja kyläillat vuodelle 2016

Jyväskylän kaupunki aloittaa vuoden 2016 alussa säännölliset asukas- ja kyläillat, ja kutsuukin  nyt asukas- ja kyläyhdistyksiä toteuttamaan kanssaan näitä iltoja. Asukas- ja kyläillat ovat asukkaiden ja viranhaltijoiden sekä luottamushenkilöiden yhteisiä keskustelutilaisuuksia, joissa aiheina ovat paikalliset kehittämisen kohdat ja kohteet. Jos haluaisitte asukas- ja kyläillan omalle asuinalueellenne tämän vuoden aikana, voitte olla suoraan yhteydessä asukasyhdyshenkilö Hanna Tenhuseen (hanna.tenhunen@jkl.fi). Lue lisää

Lue lisää toiminnastamme ja ajankohtaisista tapahtumista: www.japary.fiLöydät meidät myös Facebookista ja Instagramista!