Vuosittaiset tapahtumat

JAPA ry organisoi vuosittain yhdessä Jyväskylän kaupungin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa seuraavat, jo perinteiset tapahtumat ja kampanjat. Lisätietoa ajankohtaisista tapahtumista löydät tapahtumakalenterista.

Asuinalueiden roskien siivoustempaus toukokuussa

Koko kaupungin yhteisen roskien siivoustempauksen tavoitteena on kerätä talven aikana kertyneet roskat jätesäkkeihin julkisilta alueilta kuten lähimetsiköistä ja muilta virkistysalueilta.

Vieraslajikampanja kesällä

Jyväskylän kaupunki torjuu kesäisin vieraslajeja omistamiltaan maa-alueilta paitsi kaupungin omana työnä myös yhteistyössä asukkaiden kanssa. Lue lisää Jyväskylän vieraslajikampanjasta

Liikkujan viikko ja Auton vapaapäivä syyskuussa

Valtakunnallista Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain syyskuussa. JAPA ry koordinoi teemaviikon tapahtumien ja tempausten järjestelyjä Jyväskylässä. Liikkujan viikon valtakunnalliset sivut

Energiansäästöviikko lokakuussa

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään vuosittain lokakuussa. JAPA ry tiedottaa viikon aikana energiansäästöstä ja aktivoi asukkaita energiansäästöön muun muassa erilaisilla haasteilla ja kilpailuilla.

Kestävän elämäntavan teema kerran vuodessa

Kestävän elämäntavan teema nostaa esiin arkisia ilmastotekoja, jotka ovat kaikkien asukkaiden ulottuvilla. Teeman tarkoituksena on herättää ihmisiä pohtimaan omia arjen valintojaan ilmaston hyväksi. Teema vaihtelee vuosittain ja se toteutetaan esimerkiksi somekampanjana joko keväällä tai syksyllä.