Lastipyörälainaamo

Lastipyörälainaamon kausi 2023

Lastipyörälainaamon tämän vuoden kausi on hieman erilainen. Suurin osa sähköavusteisista laatikko- ja polkupyöristämme on Traficomin rahoittaman Fiksut arkimatkat -hankkeemme kokeilukäytössä eri puolilla Jyväskylää. Lainaamon valikoima on siksi aiempia kesiä suppeampi. Lainattavissa ovat riksa, tapahtumapyörä ja tandem sekä Salli-pyöräperäkärry ja pyörälaukut. Laina-aika on yksi viikko ja edelleen maksutta, totta kai!

Lainattavissa kaudella 2023

Lastipyörälainaamosta voi lainata maksutta viikoksi riksan, tandemin tai tapahtumapyörän. Lisäksi lainattavissa on yksi pyöräperäkärry asiakkaan omaan pyörään.

TrioBike Taxi –merkkinen riksa on kolmipyöräinen sähköavusteinen riksapyörä. Pyörän maksimikuorma on 240 kg (matkustajat + kuljettaja). Matkustajille on turvavyöt. Linkki-riksan on Lastipyörälainaamolle hankkinut Jyväskylän joukkoliikenne.

Cannondale –merkkinen tandem “Tuplis” on 30-vaihteinen kahden ajettava tandempyörä, ei sähköavustusta.

Linkki-tapahtumapyörä on Christiania EventBike-merkkinen sähköavusteinen kolmipyöräinen lastipyörä. Laatikon päältä avautuva kansi ja sivuista nousevat tasot muuttavat lastipyörän pieneksi kojuksi. Tapahtumapyörän on Lastipyörälainaamolle hankkinut Jyväskylän joukkoliikenne.

Salli-lainakärry on Spectra -merkkinen pyörän peräkärry, jossa on turvavyöt kahdelle lapselle. Kärryllä voi kuljettaa 1-2 lasta (max. pituus 105 cm) ja sen enin kuorma on 30 kg. Lainaamosta voi lainata irrallisen liitoskappaleen, jolla lainaaja voi kiinnittää peräkärryn omaan pyöräänsä (liitin soveltuu useimpiin pyörämalleihin).

Kolmipyöräinen, sähköavusteinen TrioBike Taxi –merkkinen riksa.
Musta Cannondale –merkkinen tandem.
Christiania EventBike-merkkinen sähköavusteinen kolmipyöräinen lastipyörä.
Sininen Spectra -merkkinen pyörän peräkärry.

Näin lainaat pyörää

Lastipyörälainaamo toimii Jyväskylässä, Kansalaistoiminnankeskus Matarassa, osoitteessa Matarankatu 6 A 1. Pyörän voi varata Mataran aulapalvelusta joko puhelimitse 0400 274 209 tai sähköpostitse aulapalvelut (at) kyt.fi. Aulapalvelu on avoinna ma-to klo 8–18 ja pe 8–17. Matara on heinäkuun suljettu, jolloin lainaamoa koskeva asiointi hoituu JAPAn kautta (045 320 6540 / toimisto (at) japary.fi).

Pyörien ajantasaisen varaustilanteen näet varauskalenterista. Pyörien laina-aika on yksi viikko. Pyörän haku ja palautus tapahtuu aina maanantaisin: palautukset klo 8-12 välisenä aikana ja haut klo 14-16.30 välisenä aikana. Huom! 26.6.-4.8. välisenä aikana asiointi klo 9-16 välisenä aikana (mikäli Mataran alaovi on lukossa, soita ovessa olevaan Lastipyörälainaamon numeroon).

Pyörien lainaaminen on kokeiluluontoista, eikä niitä ole tarkoitettu jatkuvampaan käyttöön. Lainaajan tulee olla täysi-ikäinen ja pyörää noudettaessa lainaajan on todistettava henkilöllisyytensä voimassa olevalla kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Pyöriä lainataan vain yksityishenkilöille tai sellaisiin verrattaville pienyrittäjille. Poliittisiin tapahtumiin pyöriä ei lainata.

Tutustu lainaamon pelisääntöihin ja ohjeisiin. Muista ottaa mukaan kuvallinen henkilötodistus ja pyöräilykypärä pyörää noutaessasi! Palauta pyörä mahdollisuuksien mukaan akku täyteen ladattuna.

Lainaamon ajankohtaisista kuulumisista voit lukea blogista ja lainaamon Facebook-sivuilta.

Lastipyörälainaamo on osa Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n hanketta, joka saa rahoituksensa Traficomin liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista, ja lainaamo toteutetaan yhteistyössä Kansalaistoiminnankeskus Mataran kanssa.

Ihminen huoltaa polkupyörää.

Haluatko oppia tekemään itse polkupyörän perushuollot? Katso opastusvideot pyörän perushuolloista.

Kulje viisaasti -logo