Lähiruokapiirit

Lähiruokaa Keski-Suomesta!

Vuosina 2009-2014 JAPA ry perusti hanketyönä Keski-Suomeen kaikkiaan yhdeksän lähiruokapiiriä. Ruokapiirejä toimi Tikkakoskella, Muuramessa, Laukaassa, Äänekoskella, Keuruulla, Jämsässä, Saarijärvellä, Korpilahdella ja Uuraisilla.

Piirit toimivat vapaaehtoisvoimin. Talkoolaisten apua tarvittiin muun muassa sähköisen tilauslomakkeen ylläpidossa sekä tuotteiden jakamisessa tilaajille. Kullakin lähiruokapiirillä oli omat vastuuhenkilönsä.

Lähiruokapiirin valikoima vaihteli tuotteiden saatavuuden ja tilaajien kiinnostuksen mukaan. Piirien kautta voitiin tilata mm. kasviksia, leipätuotteita ja jauhoja. Ruokapiirien tarkoituksena ei ollut voiton tuottaminen, vaan tuoreen, terveellisen ja puhtaan lähiruoan välittäminen asukkaille ilman ylimääräisiä välikäsiä.

Nykyisin lähiruokapiirit ovat pääosin siirtyneet facebook-ryhminä toimiviin REKO-lähiruokarenkaisiin. REKO-ryhmiä toimii tällä hetkellä ainakin Jyväskylässä, Muuramessa ja Jämsässä. Myös tuottajien kannattaa tarjota tuotteitaan suoraan REKO-ryhmille.

Muita ruokapiirejä Keski-Suomessa

Kertomuksia keskisuomalaisista lähiruuan tuottajista

Vinkit ja linkit

Katso vinkit ja linkit lähiruuan metsästykseen Jyvässeudulla!

Lähiruokapiirit perustettiin JAPA ry:n hallinnoimissa hankkeissa vuosina 2009-2014. Lisätietoa hankkeista löydät tästä.

Lisätiedot:

toiminnanjohtaja Anna Sarkkinen p. 040 593 8541

Leader-logo
EU-lippu ja teksti Euroopan maaseudun kehittämisen matalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin -logo