Ajankohtaiset hankkeet ja kampanjat

Kestävät valinnat, fiksut arkimatkat -hanke

Liikkumisen ohjauksen tämän vuoden hankkeessa keskitytään kestävän työmatkaliikkumisen edistämiseen sekä matkaketjujen vahvistamiseen. Hankkeessa

  1. suunnitellaan ja toteutetaan kaupungin pyöräliityntäpysäkkien markkinointikampanja ja
  2. edistetään kestävää työmatkaliikkumista mm. kokeilukulttuurin kautta yhteistyössä Jyväskylän seurakunnan kanssa.

Hanke toteutetaan vuoden 2022 aikana ja se saa rahoituksena Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista.

Pyöräile kylille

Pyöräile kylille -hankkeen tavoitteena on edistää lähiseudun pyörämatkailua Laukaan ja Pohjois-Päijänteen alueella ja lisätä kyliin suuntautuvaa lähimatkailua. Hankkeessa kartoitetaan tavalliselle lähimatkailijalle soveltuvia pyöräilyreittejä, laaditaan matkailua tukeva reittiesite ja digipohjainen kartta ja järjestetään kohderyhmälle työpajoja ja infotilaisuuksia, joiden avulla lisätään tietoisuutta pyörämatkailusta, pyöräilyn turvallisuudesta, paikallisista historiaan, kulttuuriin ja luontoon liittyvistä maaseutumatkailun kehittämismahdollisuuksista.

Leader JyväsRiihi ry on myöntänyt hankkeelle rahoitusta EU:n maaseuturahastosta. Hanke toteutetaan 1.4.2021-31.12.2022 välisenä aikana.

Lue lisää Pyöräile kylille -hankkeesta.

Lastipyörälainaamo

Lastipyörälainaamo toimii Tourulassa Kansalaistoiminnankeskus Mataran yhteydessä osoitteessa Matarankatu 6 A 1. Lastipyörälainaamo on osa  JAPA ry:n hanketta, joka saa rahoituksensa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista, ja lainaamo toteutetaan yhteistyössä Kansalaistoiminnankeskus Mataran kanssa.

Lastipyörälainaamo