Syksyn 2021 maksuttomat lähipyöräretket Laukaassa, Muuramessa ja Jyväskylässä

Pyöräile kylille -hanke järjestää syyskuussa kolme maksutonta lähipyöräretkeä, ilmoittaudu mukaan! Pyöräretket ovat ohjattuja, rauhallisen tahdin retkiä, joilla pidetään tarpeen mukaan taukoja. Yhden retken kesto on noin 2-3 tuntia. Retken lopuksi osallistujilta toivotaan lyhyttä palautetta retkestä. Pyöräretkien ohjaajana toimii JAPA ry:n projektityöntekijä ja pyöräilyohjaaja Juho Onkinen.

Pyöräretkellä tulee olla oma pyörä ja pyöräilykypärä sekä säänmukainen, pyöräilyyn soveltuva vaatetus ja eväät. Retkiä varten on varattu myös kolme sähköpyörää, joita osallistujat voivat halutessaan lainata. Jokaiselle retkelle otetaan kuusi osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Mainitse ilmoittautumislomakkeessa, mikäli haluat lainata sähköpyörää.

Vinkki! Kaikilla retkillä voi hyödyntää myös paikallisliikenne Linkkiä. Esimerkiksi Jyväskylästä voi kuljettaa polkupyörän linkin kyydissä niin Laukaaseen kuin Muurameenkin tai vastaavasti Tikkakoskelta Jyväskylään. Pyörän lisähinta linkissä on 1,50 euroa ja se tulee maksaa kuljettajalle käteisellä. Mikäli hyödynnät linkkiä retken alku- tai loppupäässä, huolehdithan itse aikatauluista ym. käytännön järjestelyistä. Muista myös ilmoittaa asiasta pyöräretken ohjaaja Juho Onkiselle.

Lisätietoa retkistä: Juho Onkinen, juho.onkinen(at)japary.fi

Pyöräretket

Laukaa, Saraaveden reitti

Milloin: to 2.9.2021
Lähtöaika: klo 17.00
Lähtöpaikka: Laukaan S-Marketin parkkipaikka (Laukaantie 29)
Ilmoittautuminen 31.8.2021 mennessä sähköisellä lomakkeella

Saraaveden reitti kiertää nimensä mukaisesti Saraaveden ympäri ja sopii leppoisaan pyöräilyyn. Matkaa taitetaan rauhallisten maalaismaisemien, kumpuilevien peltojen ja hiljaisten metsätaipaleiden läpi. Kuusan vapaana virtaava koski tarjoaa retkipyöräilijälle upeita maisemia ihailtavaksi. Saraaveden kierroksella on pituutta noin 30 kilometriä.


Muurame-Korpilahti -retki

Milloin: la 4.9.2021
Lähtöaika: klo 15
Lähtöpaikka: Muuramen Shellin piha (Setäläntie 2)
Ilmoittautuminen 2.9.2021 mennessä sähköisellä lomakkeella

Retki kulkee Muuramen teollisuuskylästä etelään Korpilahdelle pitkin maalaissuoria, metsätaipaleita, hiljentyneitä maantiepätkiä ja kavioliikenteen hyödyntämää hiekkatietä aina Korpilahden satamaan asti. Matkantekoa yhteen suuntaan on noin 20 kilometriä.


Uutta ja Wanhaa Tikkakoski -retki

Milloin: ke 22.9.2021
Lähtöaika: klo 17.00
Lähtöpaikka: Kansalaistoiminnankeskus Mataran parkkialue (Matarankatu 6)
Ilmoittautuminen 21.9.2021 mennessä sähköisellä lomakkeella

Jyväskylän pohjoisosassa sijaitseva Tikkakoski on noin 20 kilometrin päässä Jyväskylästä. Reitti kulkee Jyväskylän keskustasta, Puuppolan maalaisidyllin kautta Autiokankaalle ja Tikkakoskelle. Perillä on mahdollista kiertää lentokentän ympäri ryhmän kiinnostuksen mukaan. Reitille osuu lyhyt muutaman kilometrin maaseututien pätkä, jolla on hyvä piennar. Muuten reitti koostuu hyväpäällysteisestä kevyenliikenteen väylästä.

Reitti on leppoisa, eikä sen varrella ole suuria ylämäkiä. Puuppolan lempeästi maalaismaisemia halkovat kukkulat ja uusi päällyste takaavat mukavan ajokokemuksen kovimpien korkeuserojen läpi. Tämän hyvässä kunnossa olevan taipaleen selvittää millaisella pyörällä tahansa.


Lähipyöräretket ovat osa JAPA ry:n Pyöräile kylille -hanketta, jonka tavoitteena on edistää lähiseudun pyörämatkailua Pohjois-Päijänteen ja Laukaan alueella. Hankkeessa muun muassa kartoitetaan tavalliselle lähimatkailijalle soveltuvia pyöräilyreittejä ja lisätään tietoisuutta pyörämatkailusta. Hankkeen tavoitteena on innostaa seudun asukkaita tutustumaan omaan lähiseutuun ja sen tarjoamiin palveluihin pyöräillen. Pyöräile kylille -hanke saa maaseuturahaston tukea Leader Jyväsriiheltä.

Pyöräile kylille -hanke

EU-lippu ja teksti Euroopan maaseudun kehittämisen matalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin -logo
Leader-logo