Mustan korpin saluuna

Saraaveden kierto -reitin varrella, Tarvaalan Laukkavirran kylässä, sijaitsee persoonallinen Mustan korpin saluuna. Pyöräilijälle saluuna tarjoaa mielenkiintoisen taukopaikan, jossa voi pitää ruokailupaussin ja täyttää vesipullot.

Rakennus, jossa Mustan korpin saluuna sijaitsee, rakennettiin alun perin Mänttärin kaupaksi vuonna 1954. Kauppa oli nykykiinteistön päädyssä ja saluunan tila toimi vilja- ja rakennustarvikevarastona. Rakennus on välillä ollut Laukaan kunnan hallinnassa ja vuosien varrella se toimi kansalaisopiston tilana. 

Yritteliäs Sirpa Rännäri osti kiinteistön vuonna 1996. Hän perusti paikalle elintarvikekioskin, jonka yhteyteen avattiin ravintola nimeltä Mustan korpin saluuna. Rännäriä oli lapsesta asti kiinnostanut intiaaniseikkailut ja niinpä saluuna sisustettiin villin lännen tyyliin intiaanipäälliköiden kuvilla ja päähineillä sekä muilla esineillä. Myös asiakkaat ovat vuosien varrella tuoneet saluunaan sen henkeen sopivaa esineistöä. Ravintolan sisätilat ovat säilyneet suunnilleen alkuperäisessä kuosissa näihin päiviin saakka.

Nykyinen ravintolapäällikkö Titta Oksanen aloitti saluunassa vuonna 2008. Aiemmin hän asui ja työskenteli Helsingissä, mutta kuviot muuttuivat, kun Oksanen huomasi myydään/vuokrataan -ilmoituksen Mustan korpin saluunasta. Maailmanlaajuisesta finanssikriisistä huolimatta saluunaelämä oli alusta alkaen vilkasta, kiitos Rännärin vuosien mittaan tekemän hyvän pohjatyön.

Mustan korpin saluunassa voi ruuan ja virvokkeiden ohella nauttia livemusiikista. Isompiakin tapahtumia riittää, kuten kesäisin järjestettävät Korppifest ja Sikajuhlat, jotka keräävät juhlakansaa läheltä ja kaukaa.

Mustan korpin saluuna

Vaaleanruskea puutalo, seinässä kyltti, jossa lukee Mustankorpin saluuna, tästä on lyhyt matka pitkälle. Edessä kolme autoa.