Liityntäpysäkiltä linkkiin – sujuvaa matkaa!

Pyöräliityntäpysäkit Jyväskylässä

Kesällä 2022 Jyväskylään rakennettiin 11 uutta pyöräliityntäpysäkkiä. Näiden lisäksi Jyväskylässä on muutamia aiemmin rakennettuja pyöräliityntäpysäkkejä. Liityntäpysäkit ovat katoksia, joissa on runkolukitustelineet 4-26 pyörälle pysäkistä riippuen. Ne sijaitsevat linkkipysäkkien läheisyydessä.

Hyödynnä pyöräliityntäpysäkkejä osana sujuvia arkimatkoja!
Pyörä kannattaa lukita rungosta telineeseen tukevalla ketju- tai U-lukolla.

Pyöräliityntäpysäkki osa sujuvaa arkea

Pyöräliityntäpysäkit ovat pyöräparkkeja, joihin asukkaat voivat jättää polkupyörän esimerkiksi asiointireissun ajaksi. Jos matka kotoa linkkipysäkille on liian pitkä käveltäväksi, voi asukas ajaa sinne pyörällä, jättää pyörän liityntäpysäkille ja hypätä linkkiin. Pyöräliityntäpysäkit on tarkoitettu lyhytaikaiseen käyttöön, ei pidempiaikaiseen säilytykseen. Pyörä kannattaa lukita rungosta liityntäpysäkin telineeseen tukevalla ketju- tai U-lukolla. Pyörä jätetään liityntäpysäkille omalla vastuulla.

Pyöräliityntäpysäkit on merkitty vihreällä symbolilla.

Pyöräliityntäpysäkit

Pyöräliityntäpysäkit sijaitsevat muun muassa Palokassa, Mannilassa, Säynätsalossa ja Korpilahdella. Alla olevasta kartasta löydät 15 liityntäpysäkin esittelyt kuvineen. Saat lisätietoja kustakin liityntäpysäkistä klikkaamalla kartan sinisiä täppiä.

Pyöräliityntäpysäkkien esittelyt kuvineen löydät myös täältä.

Liityntäpysäkiltä linkkiin – sujuvaa matkaa! -kampanja on osa Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n hanketta, joka saa rahoituksensa Traficomin liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista.

Kulje viisaasti -logo