Kevään omatoimitalkoot 2021

Jo perinteisiksi muodostuneita Jyväskylän kaupungin järjestämiä roskankeruutalkoita ei tänä keväänä pidetä koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi. Jos asukkaat haluavat kerätä roskia omatoimisesti, kaupunki noutaa kerätyt roskat pois. Jätesäkkejä ja siivoushanskoja ei jaeta tätä vuonna. Mustankorkea Oy tukee talkoita ottamalla kerätyt roskat maksutta vastaan.

Toimi näin 

Jos haluat kaupungin kuljettavan kerätyt roskat pois, vie täyteen kerätyt roskasäkit lähimmän bussipysäkin vierelle näkyvälle paikalle 4.5.2021 mennessä. Ilmoita paikka ennakkoon JAPA ry:lle sähköisellä lomakkeella. Päivämäärän jälkeen ilmoitettuja ja tuotuja roskasäkkejä ei enää noudeta.  

Jos roskien seassa on lajiteltavaa jätettä, kuten polkupyörien osia, tulisi ne asetella muun kasan viereen, eikä niitä saisi pakata muovipussiin tai jätesäkkiin. Kaupunki toimittaa ne vastaanottopisteisiin. Yksityisten talouksien ja kiinteistöjen roskien tuominen kuljetettavaksi on kielletty. Kyse on ainoastaan yleisiltä alueilta kerätyistä roskista. 

Lisätietoja:

koordinaattori Paula Wilkman, Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry, p. 0400 361 365, paula.wilkman[at]jyvaskyla.fi

ylläpitohortonomi Tarja Ylitalo, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5151, tarja.ylitalo[at]jyvaskyla.fi