Kävellään! -kampanjan teemareitit

Kävellään! -kampanjan aikana suunniteltiin ja toteutettiin kolme teemareittiä Kypärämäki-Köhniö-Kortemäki -asuinalueella. Teemareitit ja niiden kuvaukset löytyvät alta. Kävelyreitit on merkitty karttoihin punaisilla jalanjäljillä. Reitit ja kartat ovat kaikkien hyödynnettävissä. Mukavia kävelyretkiä!

Teemareitit

kartta, kuvituskuva

Teemareitti 1: vaunuttelukävely

Reitti: Salokatu – Kypärätie – Vesangantie – Keihäsmiehenkatu – Soidintie/Erämiehenkatu

Vaunuttelukävely on helppo ja lyhytkestoinen lenkki. Lähtö tapahtuu Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksen perhekahvilalta, Salokatu 26. Reitti kulkee kohti Kypärätietä, jossa kuljetaan turvallisesti kävelytiellä. Reitti sisältää tasaista asfalttitietä sekä yhden ylämäkinousun Vesangantiellä. Tienylityksiä reitillä on kolme.

Voit ladata kartan käyttöösi alla olevasta linkistä, reitti on merkitty karttaan punaisilla jalanjäljillä.


kartta, kuvituskuva

Teemareitti 2: palvelut ja alue tutuksi

Reitti: Kypärätie – Vuorikatu – Pyssymiehenkatu – oikopolku Rimminlammen vierestä Vesangatielle – Soidintie – Erämiehenkatu

Palvelut ja alue tutuksi -kävely on noin tunnin kestävä kävely, joka kiertää laajasti alueen keskeisempiä reittejä. Kävelyreitti lähtee K-market Kypärämäen pihalta, Kypärätie 24. Reitti kulkee Vuorikatua Kortemäen puolelle ja suuntaa oikoreittiä Rimminlammen vierestä Killerille. Reitillä kävellään muun muassa Köhniön uimarannan sekä Erämiehenkadun koulun ja päiväkodin ohitse. Reitti on kokonaisuudessa helppokulkuinen ja tien ylityksiä on kaikkiaan viisi.

Voit ladata kartan käyttöösi alla olevasta linkistä, reitti on merkitty karttaan punaisilla jalanjäljillä.


kartta, kuvituskuva

Teemareitti 3: lasten leikkipaikat ja oikopolut

Reitti: Kypäräpuisto/junapuisto – Keihäsmiehenkatu – Kahakenttä – Oikopolku Saihonpuistoon – Kahakadun liikenneympyrä/Kallio – Kortemäen leikkipuisto

Lasten leikkipaikat ja oikopolut- kävely on noin 1–1,5 tunnin pituinen kävely. Pääkohteina ovat alueen leikkipuistot: Kypäräpuisto (paremmin paikallisten tuntema junapuisto), Saihopuisto sekä Kortemäen leikkipuisto. Liikkeelle lähdetään Kypäräpuistosta. Kahakentän läpi pääsee oikoreittiä Vesangantielle sekä Erämiehenkadulle. Matka jatkuu Kahakadun läpi Saihopuistoon. Reitti päättyy Kortemäen leikkipuistoon osoitteessa Tähtäin 13. Reitti sisältää neljä tienylitystä.

Voit ladata kartan käyttöösi alla olevasta linkistä, reitti on merkitty karttaan punaisilla jalanjäljillä.


Kävellään! -kampanja on osa JAPAn hallinnoimaa Viisaasti liikkeellä -hanketta, joka saa rahoituksensa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista.

Kävellään! -kampanja

Kulje viisaasti -logo