Kävellään! -kampanja

Tiesitkö, että valitsemme usein auton lyhyille, alle kolmen kilometrin matkoille? Tai että lihasvoimin liikkuminen on vähentynyt lähes kaikissa ikäryhmissä? Kävely ja pyöräily ovat helppoja tapoja lisätä liikkumista päivään! Samalla vähennetään autoilun aiheutumia päästöjä. Vedä siis kengät jalkaan, avaa ovi ja lähde Kävellään! -kampanjan vietäväksi!

kävelevät jalat

Kävellään! -kampanja on uusi, vuoden 2021 aikana toteutettava arkiliikuntaan kannustava kampanja ja sen kohderyhmänä on Jyväskylän asukkaat. Kampanjan avulla halutaan tuoda esiin arkiliikkumisen ilmasto- ja terveysvaikutuksia. Lihasvoimin tapahtuva liikkuminen on vähentynyt ja autoilun osuus kasvanut lyhyilläkin matkoilla. Tämä on ongelmallista toisaalta terveytemme ja toisaalta ilmastonmuutoksen kannalta. Pyöräilyä ja kävelyä edistämällä voidaan samalla kertaa vaikuttaa sekä liikennepäästöjen että liian vähäisen liikkumisen tuomiin haasteisiin.

Kampanja herättelee asukkaita pohtimaan omaa liikkumistaan ja ohjaa asukkaita erilaisille kävelyreiteille omilla asuinalueillaan. Kampanjan tavoitteena on kannustaa asukkaita kävelemään lyhyet, alle kolmen kilometrin matkat autoilun sijaan ja tutustumaan omaan asuinalueeseensa uudella tavalla. Kampanja konseptiin kuuluu muun muassa kävelyteemaisia tapahtumia, vinkkejä arkiliikkumiseen sekä ohjattuja kävelyryhmiä. 

Kampanja pilotoidaan Kypärämäki-Köhniö-Kortemäki -asuinalueilla yhteistyössä asukasyhdistyksen kanssa. Kampanjan aikana muun muassa kartoitetaan helppoja ja käteviä kävelyreittejä osaksi alueiden asukkaiden arkea.

Haluaisitko sinä olla mukana vaikuttamassa kävelykulttuurin kehittämiseen em. asuinalueella? Oletko sinä kiinnostunut löytämään kaikille mukavia ja hyödyllisiä kävelyreittejä sekä ideoimaan kävelyryhmiä eri ikäisille asukkaille? Lähde rohkeasti mukaan! Jos mielenkiintosi heräsi, voit osallistua ideointiryhmään lähettämällä viestiä kampanjan tapahtumakoordinaattorille sähköpostitse mariia.niemi (at) japary.fi. 

Hyödyllisiä linkkejä:

Kävellään! -blogiteksti
Julkaistu Kansalaistoiminnankeskus Mataran blogissa toukokuussa 2021

Arjen ilmastotekoja Jyväskylässä, liikkuminen
Liikkumisen hiilijalanjälki ja ilmastoteot

Liikkuva aikuinen
Aktiivisuus on uusi normaali

Kävellään! -kampanja on osa JAPAn hallinnoimaa Viisaasti liikkeellä -hanketta, joka saa rahoituksensa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista.

Kulje viisaasti -logo