Uutiskirje 4/2016

Retki Pyhä-Häkin kansallispuistoon 10.9.

Japa täyttää tänä syksynä 15 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Japa järjestää lauantaina 10.9. retken Pyhä-Häkin kansallispuistoon Saarijärvelle. Maksuton retki on avoin kaikille jyväskyläläisille sekä Japan perustamien lähiruokapiirien aktiiveille muualla maakunnassa. Mukaan mahtuu 40 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Retkellä tutustutaan kansallispuistoon oppaiden johdolla ja nautitaan nuotiolla tehtyjä herkkuja. Retken oppaina toimivat Jämsän ammattiopiston eräopasopiskelijat. Paluumatkalla pysähdytään Lannevedellä ostoksille Osta tilalta –päivän merkeissä.

Retkelle voi ilmoittautua joko osoitteessa www.japary.fi tai soittamalla Japan toimistoon puh. 045 320 6540.

Liikkujan viikolla 16.-22.9. monenlaista liikuttavaa tekemistä

Liikkujan viikkoa vietetään 16.–22.9. eri puolilla Eurooppaa, myös Jyväskylässä. Teemaviikolla halutaan kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan ja niiden vaikutusta ympäristöön ja yhteiskuntaan.

12.-23.9. Mikä sinua liikuttaa? -Liikkujan viikon näyttely, kaupunginkirjasto

16.-22.9. Mikä sinua liikuttaa? -Liikkujan viikon näyttely, Palokan, Kortepohjan, Huhtasuon, Halssilan ja Keltinmäen kirjastot

Mikä sinua liikuttaa? -näyttelyssä esillä asiaa kestävästä liikkumisesta. Näyttelyn ovat koonneet Jyväskylän kaupunki, JAPA ry, JYPS ry sekä Liikenneturva.

12.9. ja 19.9. klo 18 Liikkuva satutunti, kaupunginkirjasto

Liikkuva satutunti tutustuttaa osallistujat havainnollisesti ja hauskasti erilaisiin liikkumisratkaisuihin. Samalla pääsee kurkistamaan kirjaston hyllyjen väliin uudesta näkökulmasta. Liikkuvat satutunnit avaavat Jyväskylän kaupunginkirjaston satusyksyn.

20.9. klo 17.30 Yleisöluento: Sähköpyöräillen eteenpäin! Kokemuksia ja tietoa sähköpyöräilystä ja uusista sähköisistä kulkupeleistä, kaupunginkirjasto

Sähköpolkupyörät ovat rantautumassa vauhdilla myös Suomeen. Mikä on sähköpyörä? Kannattaako sellainen hankkia ja mitä hankinnassa kannattaa huomioida? Entä mitä muita sähköisiä liikkumisvälineitä on nykyään markkinoilla sähköpyörien lisäksi?

Luennolla luvassa käytännönläheistä tietoja ja kokemuksia sähköpyöräilystä ja erilaisista sähköpyöristä. Luennon järjestää yhteistyössä Jyväskylän kansalaisopisto ja JAPA ry:n viisaan liikkumisen edistämishanke.

21.9. Mataran muuvit klo 11-12, Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarankatu 6

Tule liikkumaan Mataran aulaan! Esittelyssä myös lastipyörälainaamo: tule kokeilemaan sähköavusteisia lastipyöriä!

22.9. klo 10-16 Auton vapaapäivän tapahtuma, Jyväskylän kävelykatu

Paljon mielenkiintoista asiaa viisaasta liikkumisesta!

Tourujoen yö 24.9. klo 17-22

Tourujoen Yö tarjoaa tänä vuonna laajan kattauksen musiikkia, tanssia ja muita esityksiä kulttuurinnälkäisille. Syysillan hämärtyessä voi nauttia tanssin ja musiikin lisäksi myös muusta taiteesta, osallistua työpajoihin ja näyttelyihin. Basaarialueella voi lettujen ja eksoottisten herkkujen maistelun lomassa tehdä mukavia löytöjä kojuja kierrellen ja paikallisten yhdistysten toimintaan tutustuen. Japan pisteellä voi kokeilla lastipyöriä ja testata heijastimia.

Tourujoen Yön järjestää Kansalaistoiminnankeskus Matara yhteistyössä mm. Jyväskylän Kankaan ja Valon kaupunki -tapahtuman kanssa. Tapahtuman teemana on tänä vuonna Valo Liikkeessä. Tourujoen Yö on Kansalaistoiminnankeskus Mataran, Tourujoen ja Kankaan alueella järjestettävä koko perheen päihteetön ja yhteisöllinen kulttuuritapahtuma.

Heijastintempaus 30.9. Forumissa klo 12-17

Tiesitkö, että heijastimet kuluvat käytössä ja niiden heijastavuus vähenee? Tule testaamaan heijastimesi ja vaihda se maksutta uuteen! Tempauksessa mukana Japa ja Liikenneturva.

Syyskokous 14.11. Lutakon Leidissä

Japan 15-vuotisjuhlat jatkuvat syyskokouksen merkeissä maanantaina 14.11. klo 17.30 alkaen Lutakon Leidissä, Schaumanin puistotie 2 A. Ennen kokousta juhlitaan yhdistyksen kunniajäseniä ja visioidaan tulevaa. JAPA ry on edistänyt kestävää kehitystä jyväskylässä jo 15 vuotta. Miten yhdistys voisi edistää kestävää kehitystä seuraavat 15 vuotta? Tule visioimaan, miltä Japan toiminta näyttää vuonna 2030.

Kokouksessa käsitellään yhdistyslain mukaiset asiat ja valitaan Japalle uusi puheenjohtaja. Lisäksi yhdistyksen hallitukseen valitaan uusia jäseniä erovuoroisten tilalle. Kokoukseen ovat tervetulleita niin vanhat kuin uudet jäsenet sekä kaikki yhdistyksen toiminnasta, asukasyhteistyöstä ja kestävän kehityksen edistämisestä kiinnostuneet.

Kahvituksen vuoksi kokoukseen tulee ilmoittautua 4.11. mennessä osoitteeseen toimisto@japary.fi tai puhelimitse p. 0400 361 365.

Lastipyörälainaamo auki lumien tuloon saakka!

Pyörien varaustilanne ja lainausohjeet löytyvät osoitteesta: Lastipyörälainaamo