Uutiskirje 2/2019

Koko kaupungin siivoustalkoot 7.5. – ilmoittaudu mukaan!

Jyväskylä siistitään jälleen kesäkuosiin koko kaupungin yhteisillä talkoilla tiistaina 7.5. Siivouspäivän tavoitteena on talkoovoimin kerätä talven aikana kertyneet roskat jätesäkkeihin julkisilta alueilta kuten puistoista, lähimetsistä, rannoilta ja muilta virkistysalueilta.

Kokoa porukka taloyhtiöstäsi, asukasyhdistyksestäsi tai vaikkapa ystäväpiiristäsi ja ilmoittaudu mukaan 30.4. mennessä osoitteessa www.jyvaskyla.fi/ymparisto/talkoot tai puhelimitse JAPA ry:n toimistoon (p. 0400 361 365). Ennakkoilmoittautuminen on tarpeen siivousvälineiden jakelun ja roskien poiskuljetuksen järjestämisen takia.

Siivousvälineet eli suojahanskat ja jätesäkit voi ilmoittautumisen jälkeen noutaa 2.-7.5. välisenä aikana Palvelupiste Hannikaisesta (Kivääritehtaankatu 6, avoinna ma-pe klo 8-16).

Siivoustalkoiden järjestämisestä vastaa Jyväskylän kaupunki yhteistyössä Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n kanssa. Mustankorkea Oy ottaa talkoissa kerätyt roskat maksutta vastaan. Talkooporukat organisoivat itsenäisesti kukin omat siivoustapahtumansa.

Pyöräilyviikkoa vietetään 4.-12.5. – teemana lähiluonto ja kulttuurikohteet tutuksi

Jyväskylän Pyöräilyviikko on osa valtakunnallista Pyöräilyviikkoa, jota vietetään 4.-12.5.2019. Jo 17. kerran järjestettävä viikko tarjoaa jälleen ilmaista ja kaikille avointa fillariohjelmaa jokaiseen makuun. Teemaviikon aloittaa perinteiset Fillarifestarit kävelykadulla. Pyöräilyviikolla on tarjolla lukuisia tapahtumia, erilaisia kampanjoita ja kilpailuita. Ohjelmaan sisältyy kaikkiaan yli 50 tapahtumaa.

Tämän vuoden valtakunnallinen teema on Lähiluonto ja kulttuurikohteet tutuksi! Pyörä onkin oiva kulkupeli siirtyä niin luonto- kuin kulttuurikohteiden luokse. Valtakunnallista pyörämatkailupäivää vietetään lauantaina 11.5.

Lisätietoa Pyöräilyviikosta sekä viikon ohjelma: pyorailyviikko.fi

Kankaan kimppakaarat kaikkien käytössä

Kankaan kimppakaarat ovat biokaasulla toimivia yhteiskäyttöautoja, joita voi vuokrata kuka tahansa. Käytössä on kaksi Seat-merkkistä autoa ja niitä säilytetään Kankaan asuinalueen parkkihallissa. Yhteiskäyttöauto tuo järkevän vaihtoehdon auton omistamiselle. Tutustu ja kokeile!

Lue lisää kimppakaaroista

Lastipyörälainaamo avaa ovensa toukokuun alussa!

Lue lisää Lastipyörälainaamosta

Lasten ryytimaa tulossa jälleen kesällä, seuraa tiedottelua!