Tule pyöräluotsiksi levittämään hyvää mieltä Jyväskylään!

Pyöräluotsitoiminta mahdollista nyt myös Jyväskylässä!  Pyöräluotsi on vapaaehtoinen, joka vie ihmisiä ilmaiseksi ajelulle riksapyörällä heidän toivomiinsa kohteisiin tai muuten vain pyöräretkelle. Pyöräluotsaus on osa Pyörällä kaiken ikää -toimintaa (Cycling without age), jonka tarkoituksena on tarjota pyöräilyn riemua liikuntarajoitteisille. Riksapyöräily laajentaa elämänpiiriä fillarimatkan verran.

Pyöräluotsi voi napata kyytiinsä myös muita, joiden liikkuminen ei syystä tai toisesta omaehtoisesti onnistu. Pyöräilyyn tarvittavaa Riksaa voi Jyväskylässä lainata varauksesta ilmaiseksi Kansalaistoiminnankeskus Mataralla toimivasta Lastipyörälainaamosta. Riksamatkalle voi viedä myös fillarimatkasta innostuneen naapurin tai omat isovanhemmat! Jyväskylässä toiminnan käytössä on Jyväskylän joukkoliikennealueen hankkima Linkki-riksa.

Pyöräluotsit koulutetaan tehtäväänsä. Koulutus kestää yhteensä 6 tuntia, joka on jaettu kahdelle kerralle. Luotsauskynnyksen madaltamiseksi pyrimme mahdollisuuksien mukaan tekemään yhteisen retken riksapyörän kanssa johonkin Jyväskylän seudun palvelutaloon tai päiväkeskukseen.

Riksapyörän ohjaajia, Pyöräluotseja, kouluttavat Pyöräkapteenit, jotka ovat saaneet valmiudet luotsien kouluttamiseen Ikäinstituutin ja Pyöräliiton kouluttajakoulutuksessa.

Jyväskylän ensimmäinen pyöräluotsikoulutus järjestetään keskiviikkoisin 26.4. ja 3.5. klo 17:30-19:30 Kansalaistoiminnankeskus Mataralla. Koulutuksen käyneille astuu voimaan Pyöräliiton vapaaehtoistoiminnanvakuutus luotsaustoiminnan ajaksi.

Ilmoittautuminen lomakkeella.

Lisätiedot: toimisto@japary.fi tai p. 040 593 8541