Tandemilla heila juhannusajelulle tai riksalla isovanhemmat jäätelökioskille – testaa Lastipyörälainaamon uudet tulokkaat!

Lastipyörälainaamo toivottaa jälleen kaikki tervetulleiksi testaamaan sähköavusteisia laatikko- ja polkupyöriä täysin maksutta! Lainaamon valikoimassa on nyt kolme uutuutta: Linkki-Riksa, Linkki-tapahtumapyörä sekä Tuplikseksi ristitty tandem.

Linkki-Riksa on kolmipyöräinen, sähköavusteinen riksa, jolla voi kuljettaa kaksi aikuista vaikkapa Rantaraitin kauniisiin maisemiin nauttimaan aurinkoisesta kesäpäivästä. Lainaksi saatavilla oleva peite pitää kyytiläiset lämpiminä ja katos antaa tuulensuojaa. – Riksa on ollut jo mukana monenlaisissa tapahtumissa ja tempauksissa ympäri kaupunkia ja sen avulla on myös koulutettu Jyväskylän ensimmäiset pyöräluotsit. Nyt se on lisätty lainaamon valikoimaan kaikkien saataville, kertoo Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n projektityöntekijä Juha Vuorikko.

Toinen lainaamon uusista tulokkaista on Linkki-tapahtumapyörä, joka on hieman erilainen lastipyörä. Christiania EventBike -merkkisen sähköavusteisen kolmipyöräisen laatikkopyörän päältä avautuva kansi ja sivuista nousevat tasot muuttavat lastipyörän pieneksi kojuksi. Sitä onkin jo käytetty muun muassa liikkuvana kahvilana Tourujoen yö –tapahtumassa. Linkki-riksan ja Linkki-tapahtumapyörän on Lastipyörälainaamolle hankkinut Jyväskylän joukkoliikenne.

Uusin hankinta lainaamoon on urheilullinen, kaksipaikkainen, Cannondale –merkkinen tandem Tuplis, joka on lainaamon pyöristä ainoa, jossa ei ole sähköavustusta. –Pyörässä on 30 vaihdetta, joten se on kevyt polkea ja kahdestaan vauhtia saa aivan riittävästi, Vuorikko kertoo. Tandem vaatii kuljettajilta yhteistyötä ja etukäteen kannattaakin sopia esimerkiksi siitä, kummalle jalalle astutaan pyörän seisahtuessa.

Kansalaistoiminnankeskus Matarassa (Matarankatu 6) toimivasta Lastipyörälainaamosta voi kuka tahansa saada maksutta käyttöönsä sähköavusteisen lastipyörän 1-3 vuorokaudeksi. Lisätietoa lainattavista pyöristä löytyy osoitteesta www.japary.fi/lainaamo. Lastipyörälainaamo on osa Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n hanketta, joka saa rahoituksensa Liikenneviraston liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista.

 

Lisätiedot:

Projektityöntekijä Juha Vuorikko, JAPA ry, 045 320 6540, toimisto(at)japary.fi

www.japary.fi/lainaamo