Päivitä lajitteluosaamisesi ajan tasalle maksuttomalla kurssilla!

Tiesitkö, että rikkinäinen juomalasi ei kuulu lasinkeräykseen? Tai että vanhoista, käyttökelvottomista vaatteista valmistetaan Jyväskylässä öljynimeytysmattoja? Mitä muovinkeräys oikein tarkoittaa? Entä haluaisitko päästä näkemään omin silmin, minne jätteemme päätyvät?

Elo-syyskuussa järjestettävä kolmen illan koulutus tarjoaa hyvän mahdollisuuden päivittää oma lajittelu- ja kierrätystietämys ajan tasalle. Maksuton koulutus on tarkoitettu kaikille jäteasioista kiinnostuneille jyväskyläläisille.

Kuivajätteet energiaksi ja ruuantähteet polttoaineeksi – tule kuulemaan ajankohtaisista jätehuollon uudistuksista

Koulutuksen aiheina ovat muun muassa jätteen synnyn ehkäisy ja lajittelu, jätehuoltomääräykset ja jätemaksut sekä keinot vaikuttaa oman jätelaskun suuruuteen. Lisäksi kurssilla pääsee kuulemaan tuoreimmat kuulumiset jätehuollon tulevista uudistuksista ja muutoksista, kuten kuivajätteiden energiahyötykäytöstä sekä rakenteilla olevasta maakunnan suurimmasta biokaasulaitoksesta, joka tulevaisuudessa muuttaa ruuantähteemme polttoaineeksi.

Koulutus järjestetään ke 31.8. ja ke 14.9. klo 17.30–19.30 Kansalaistoiminnankeskus Matarassa, osoitteessa Matarankatu 6 A 1. Lisäksi järjestetään vierailukäynti Mustankorkean jätteenkäsittelykeskukseen ke 7.9. klo 17–19. Ilmoittaudu mukaan 26.8. mennessä (toimisto@japary.fi tai 040 593 8541). Koulutus on antoisin kokonaisuutena, mutta halutessaan voi osallistua myös yksittäisiin koulutusiltoihin. Koulutukseen otetaan 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

“Mielenkiintoinen ja hyödyllinen kurssi”

Jätekoulutuksia on järjestetty Jyväskylässä säännöllisesti jo vuosia, ja ne ovat keränneet hyvää palautetta osallistujilta. Kurssilaiset ovat kokeneet koulutuksen mielenkiintoiseksi ja tarpeelliseksi. Moni osallistuja on yllättynyt siitä, että oma tietämys on ehtinyt vuosien varrella vanhentua ohjeiden ja toimintatapojen muutosten myötä:

“Paljon tuli uutta tietoa, vaikka luuli tietävänsä.” “Todella tärkeää asiaa. Tämä pitäisi saada kaikkien ihmisten tietoisuuteen!” “Erittäin mielenkiintoinen ja hyödyllinen kurssi.” “Kurssilla moni arkielämässä pohdintaa aiheuttanut asia sai selvennyksen. On hyvä tietää hieman syvällisemmin jätteenlajitteluun liittyvistä syistä ja seuraamuksista.”

Koulutuksen järjestää Jyväskylän kaupunki ja se on osa kaupungin asukkaille tarjoamia jäteneuvontapalveluita. Kouluttajina toimivat JAPA ry:n asiantuntijat.

Lisätiedot: koordinaattori Anna Sarkkinen, JAPA ry, p. 040 593 8541, anna.sarkkinen(at)jkl.fi