Liikkujan viikko liikuttaa jälleen viisaasti Jyväskylässä 16.–22.9.

Eurooppalaista Liikkujan viikkoa vietetään jälleen 16.-22.9. Teemaviikolla liikutaan viisaasti kävellen, pyörällä, linkillä, kimppakyydein tai vaikkapa potkulaudalla! Jyväskylässä viikkoa vietetään muun muassa liikkuvan satutunnin, Mataran muuvien ja Auton vapaapäivän merkeissä. Lisäksi voi tutustua lastipyörälainaamon valikoimaan koeajamalla sähköavusteisia lastipyöriä, kuulla lisää sähköpyöristä kansalaisopiston luennolla ja voittaa liput Cheekin keikalle Lutakkoon!

Kävelypyörällä Cheekin keikalle?

Liikkujan viikon tapahtumissa on valinnanvaraa kaikenikäisille. Alle kouluikäisille suunnattu liikkuva satutunti on uusi toiminnallinen tarinatuokio. Satutunti järjestetään maanantaina 19.9. kello 18.00–18.30 Jyväskylän kaupunginkirjastossa. Puolen tunnin mittainen satuhetki tutustuttaa lapset havainnollisesti ja hauskasti erilaisiin liikkumisratkaisuihin. Samalla osallistujat pääsevät kurkistamaan kirjaston hyllyjen väliin hieman erilaisesta näkökulmasta.

Sähköpyöräilystä kiinnostuneet saavat aiheesta rautaisannoksen Sähköpyöräillen eteenpäin! Kokemuksia ja tietoa sähköpyöräilystä ja uusista sähköisistä kulkupeleistä –yleisöluennolla kaupunginkirjastolla tiistaina 20.9. kello 17.30. Luennolla on luvassa käytännönläheistä tietoa ja kokemuksia sähköpyöräilystä sekä erilaisista sähköpyöristä.

Perinteisessä liikkujan viikon näyttelyssä voi tutustua viisaisiin liikkumisvalintoihin. Näyttely on esillä kaupunginkirjastossa 12.-23.9. ja Palokan, Keltinmäen, Kortepohjan, Huhtasuon ja Halssilan kirjastoissa 16.-22.9. Mataran muuveissa keskiviikkona 21.9. kello 11.00–12.00 keskitytään puolestaan kehon hyvinvointiin. Kansalaistoiminnankeskus Matarassa järjestettävässä tapahtumassa voi pysähtyä hetkeksi oman kehon äärelle kevyen jumpan merkeissä tai tutustua lastipyörälainaamoon testaamalla sähköavusteisia lastipyöriä.

Mikäli lippu Cheekin Lutakon keikalle jäi saamatta, voit korjata tilanteen osallistumalla Liikkujan viikon aikana kyselyyn Japan facebook-sivuilla. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kolme kahden lipun pakettia Cheekin torstaina 22.9. järjestettävälle keikalle.

Autolle vapaata 22.9.

Teemaviikko huipentuu torstaina 22.9. kello 10.00–16.00 Auton vapaapäivän tapahtumaan Jyväskylän kävelykadulla. Tapahtumassa on luvassa monenlaista tietoa ja toimintaa viisaille liikkujille. Kävelykadulla voi muun muassa tutustua erilaisiin lasti- ja sähköpyöriin sekä kävelypyörään, joka on ainoa laatuaan Suomessa. Polkupyöräpoliisilta tai Liikenneturvan edustajilta voi kysyä turvallisesta liikkumisesta ja liikennesäännöistä. Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Linkki-infopisteellä on jaossa ilmaisia kertamatkalippuja sekä tietoa esimerkiksi uudesta mobiililipusta. Jyväskylän Pyöräilyseuran pisteeltä voi muun muassa ostaa I Cycle -paitoja ja liittyä tarjoushintaan jäseneksi. Samalla voi asioida Syyskadun markkinapisteissä.

Liikkujan viikkoa jatketaan vielä Valon kaupunki -tapahtuman Tourujoen Yössä teemalla Valo liikkeessä. Paikallisliikenteen vihreät Linkit kuljettavat Valon kaupunkiin tutustuvia ilmaiseksi 22.–24.9. iltaisin kello 18.00–24.00.

Kaikki viikon tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista www.liikkujanviikko.fi/tapahtumat. Liikkujan viikon tapahtumia Jyväskylässä on järjestämässä suuri joukko eri toimijoita, kuten Jyväskylän kaupunki, JAPA ry, Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry, poliisi, Liikenneturva ja Kansalaistoiminnankeskus Matara. JAPA ry koordinoi viikon järjestelyjä Jyväskylässä. Teemaviikolla halutaan kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan ja niiden vaikutusta ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Lisätiedot:

– Liikkujan viikon tapahtumat: www.liikkujanviikko.fi/tapahtumat

– koordinaattori Paula Wilkman, JAPA ry, p. 0400 361 365, paula.wilkman[at]jkl.fi