Lastipyörälainaamon pyörät kesätöissä Keuruulla, Mäki-Matin perhepuistossa ja Kankaalla, Ilona on koko kaupungin ilona

Osa Lastipyörälainaamon pyöristä on siirtynyt kesäosoitteisiin. Liisi on asukkaiden lainattavissa Keuruulla, Leevi Mäki-Matin perhepuistossa ja Lyyli elokuusta alkaen Kankaalla. Pyörät viipyvät reissussa syksyyn saakka. –Halusimme viedä pyörät lähemmäs asukkaita, jolloin kynnys pyörän lainaamiseen on matalampi. Pyörät ovatkin jo olleet ahkerasti lainassa, kertoo Lastipyörälainaamoa pyörittävän JAPA ry:n toiminnanjohtaja Anna Sarkkinen.

Sähköpyörä Liisi on lainattavissa Keuruun apteekista liikkeen aukioloaikojen puitteissa. Keuruun apteekissa on käytössä Liikkujan apteekki –konsepti, jossa terveysliikunta on osa apteekin palvelua. –Sähköpyörä sopii hyvin tähän toimintamalliin. Kokeilun kautta asukkaat pääsevät testaamaan sähköpyörää omassa arjessaan. Moni ihastuu sähköpyörän vaivattomuuteen ja tavallista pyörää kevyempään ajotuntumaan, Sarkkinen kertoo.

Liisin lisäksi myös lastipyörät Leevi ja Lyyli ovat kesälainassa muualla, Leevi Mäki-Matin perhepuistossa ja Lyyli Kankaalla Piippurannan klubilla. Perhepuistossa lainaajia opastaa henkilökunnan lisäksi pyöräkummi. – Pyöräkummilta voi tarvittaessa kysyä neuvoa pyörän käytössä sekä vinkkejä pyörällä liikkumiseen Jyväskylässä. Kummi toimii vapaaehtoisena ja siten omien aikataulujensa mukaisesti, Sarkkinen kertoo.

Muiden pyörien osalta Lastipyörälainaamo toimii kesäkaudella normaalisti.

Koko kaupungin Ilona lainattavissa juhlakäyttöön

Jyväskylän kaupungin juhlapyörä Ilona on kaikkien asukkaiden käytössä esimerkiksi erilaisiin juhliin, piknikille ja katutapahtumiin. Aurinkokennoin, rummuin ja kaiutinjärjestelmin varustettua sähköavusteista kolmipyöräistä lastipyörää lainataan aja, juhli, siisti –periaatteella. Pyörällä voi siis hurauttaa juhlapaikalle, laittaa musiikit soimaan ja lopuksi siivota juhlapaikalta mahdolliset roskat pois. Pyörän mukana kulkee siistimistä varten jätesäkkejä ja hanskoja. Ilona-pyörää voi tiedustella JAPA ry:n toimistosta, toimisto(at)japary.fi.

Kesän pyöräkokeilut, kuten myös Lastipyörälainaamo, on osa Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n Kokeillen kohti viisaampaa arkiliikkumista -hanketta, joka saa rahoituksensa Traficomin liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista

 

Lisätiedot:

www.japary.fi/lainaamo
toiminnanjohtaja Anna Sarkkinen, JAPA ry, 040 593 8541, anna.sarkkinen(at)jkl.fi  (28.6. saakka)
kesätyöntekijät Johanna Hakkarainen ja Tiina Kiiski, JAPA ry, p. 045 320 6540, toimisto(at)japary.fi