Kaarakin tarvitsee rokulipäivän – Auton vapaapäivää vietetään 22.9. Jyväskylän kävelykadulla

Kansainvälinen liikkujanviikko huipentuu 22.9. kello 10–16 Auton vapaapäivän tapahtumaan Jyväskylän kävelykadulla. Kompassin tuntumassa on tuolloin luvassa monenlaista tietoa ja toimintaa viisaille liikkujille.

Japa ry:n teltalla voi esimerkiksi tutustua lastipyörälainaamoon. Esillä on erilaisia sähkö- ja lastipyöriä sekä kävelypyörä, joka on ainoa laatuaan Suomessa. Tourujoen yö –tapahtuman maskottipöllö Hubert Huu huhuilee kävelykadulla klo 14-17 ja Teatterikoneen Fränkit lyöttäytyvät seuraan puoli tuntia myöhemmin. Miimiset hahmot hauskuuttavat ihmisiä Linkkiriksalla ajellen tunnin ajan klo 14.30 alkaen.

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Linkki-infopisteellä on jaossa ilmaisia kertamatkalippuja sekä tietoa esimerkiksi uudesta mobiililipusta. Jyväskylän pyöräilyseuran pisteeltä voi muun muassa ostaa I Cycle -paitoja ja liittyä jäseneksi tarjoushintaan. Polkupyöräpoliisi on myös mukana tapahtumassa ja häneltä voi kysyä turvallisesta liikkumisesta ja liikennesäännöistä. Muistathan myös Syyskadun markkinapisteet!

Liikkujan viikkoa jatketaan Jyväskylässä vielä lauantaina 24.9. kello 17-22 Tourujoen yö –tapahtuman merkeissä teemalla Valo liikkeessä. Paikallisliikenteen vihreät Linkit kuljettavat valon kaupunkiin tutustuvia ilmaiseksi 22.–24.9. iltaisin kello 18.00–24.00.

Liikkujan viikon tapahtumia Jyväskylässä on järjestämässä suuri joukko eri toimijoita, kuten Jyväskylän kaupunki, JAPA ry, Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry, poliisi, Liikenneturva ja Kansalaistoiminnankeskus Matara. JAPA ry koordinoi viikon järjestelyjä Jyväskylässä. Teemaviikolla halutaan kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan ja niiden vaikutusta ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Lisätiedot:

JAPA ry:n koordinaattori Anna Sarkkinen, 040 593 8541, anna.sarkkinen[at]jkl.fi