Juhlavuoden koululaiskisa ratkennut!

JAPA täyttää tänä vuonna 20 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi järjestimme huhtikuussa jyväskyläläisille viides- ja kuudesluokkalaisille kisan, jonka aiheena oli Koululaisen kädenjälki – ympäristöystävällinen koululainen. Pohdinnan aiheena oli ympäristöystävällinen toimiminen oppitunneilla, ruokatauoilla ja koulumatkoilla. Kisan osallistumissarjat olivat video, valokuva ja piirustus. 

Kisaan tuli yhteensä 26 työtä viidestä eri koulusta. Kokonaiskisan voitti Vesangan päiväkotikoulun 6A-luokan uutisvideo. Kisan tuomaristona toimi JAPA ry:n hallitus, joka kiitti videoon käytettyä aikaa ja ajatusta. Vaikka video on kepeä, tulee sen tärkeä viesti hyvin esille. Käpymikki ja hyvä kuvaustekniikka herättivät ihastusta.

Kokonaiskisan voittaja

Vesangan päiväkotikoulun uutiset, tekijät: Matias Karppinen, Aleksi Mäkelä, Topias Kekäläinen, Joona Kuisti ja Vilho Hakkarainen, Vesangan päiväkotikoulu, 6A

Palkintona kokonaiskisan voittajat saavat sisäänpääsyn seikkailupuisto Laajikseen. Lisäksi voittajaluokka saa päättää hyväntekeväisyyskohteen, jolle JAPA ry lahjoittaa 100 euroa.

Koska hienoja töitä tuli runsaasti, palkitsi tuomaristo jokaisesta osallistumissarjasta yllätyspalkintojen saajat:

Piirustus 

Vesangan koulu 6B: Nea Tarvainen, Kanerva Hilliaho ja Aada Kilpeläinen 
Kortepohjan koulu 6A: Helmi Koivunen, Anna Ruosteinen, Isabella Hintikka ja Minea Lajunen
Keski-Palokan koulu 5D: Ella Roimela, Tua Valkonen, Peppi Hokkanen, Emma Valkonen ja Mona Kalenius

Valokuva

Vesanka 6B: Emmi Sutinen, Maija Paakkunainen ja Roosa Lipitsä

Video

Kypärämäen koulu 5A, Lauri Sajavaara ja Väinö Salminen

Kiitämme kaikkia kisaan osallistuneita oppilaita sekä heidän opettajiaan!