Ilmapiirit käynnistyvät 1.9. – ilmoittaudu mukaan!

Ilmapiiri kokoontuu 1.9. alkaen joka toinen keskiviikko klo 18-19.30 Kansalaistoiminnankeskus Mataran aulassa (Matarankatu 6 A 1). Koronarajoitusten vuoksi Ilmapiiriin voi toistaiseksi osallistua 10 hlöä. Mataran aulassa tulee käyttää maskia. Huom! Rajoitusten vuoksi tilaisuuteen tulee ilmoittautua etukäteen 29.8. mennessä. Ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä.

Ilmapiiri on kaikille avoin keskustelupiiri ilmastonmuutoksesta. Aikamme polttavinta aihetta lähestytään kerroittain vaihtuvien teemojen kautta. Keskustelu on rentoa ja vapaamuotoista: aiheesta keskustellaan omien tietojen, tunteiden ja kokemusten pohjalta puhekielisesti ja tasa-arvoisesti. Ilmastonmuutoskeskustelussa jokainen näkemys on tärkeää ottaa huomioon! Keskustelun vetäjä johdattelee teemaan lyhyesti, minkä jälkeen ajatuksenvaihto tapahtuu täysin vapaasti.

Ensimmäisen 1.9. kerran aiheena on ympäristötunteet:

Muuttuva ympäristö herättää meissä ainutlaatuisia, ympäristöä ja tulevaisuutta koskevia tunteita: surua, huolta, pelkoa ja ahdistusta. Yhden se tekee välinpitämättömäksi ja toisen innostaa toimimaan. Miksi ympäristökriisi pelottaa ja ahdistaa? Miten ilmastoahdistusta voi helpottaa tai kanavoida rakentavasti? Miten voisimme saada positiivisia tunteita ympäristöstä ilmastokriisin aikakaudella? Tapaamisessa keskustellaan ympäristöön liittyvistä tunteista omien kokemusten kautta. Tervetuloa jakamaan ajatuksiasi samanhenkisten kanssa. Luodaan yhdessä positiivinen ilmapiiri!