Ilmapiiri kokoontuu jälleen syksyllä

Ilmapiiri eli kaikille avoin keskustelupiiri ilmastonmuutoksesta palaa kesätauolta. Ilmapiirissä aikamme polttavinta aihetta lähestytään kerroittain vaihtuvan teeman kautta. Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry kutsuu mukaan kaikki, joita ilmastonmuutos puhututtaa: keskustelussa jokainen on yhtä arvokas omine tietoineen, tunteineen ja kokemuksineen.

Viime vuoden puolella alkunsa saanut Ilmapiiri kokoontuu 10.9. alkaen joka toinen tiistai kello 18.00 – 19.30 Kansalaistoiminnankeskus Mataran aulassa. Mukaan toivotaan keskustelijoita eri taustoista ja ikäryhmistä – aihe herättää meissä kaikissa tunteita ja ajatuksia, jotka on tärkeää sanoa ääneen ja joiden on hyvä tulla kuulluiksi.

Ilmapiirissä keskustellaan rennosti ja puhekielellä. Keskustelun vetäjä alustaa lyhyesti, minkä jälkeen ajatuksia voi vaihtaa vapaasti. Keskusteluun voi ottaa osaa myös puhtaasti kuuntelijan roolissa. Tarjolla on teetä ja pikkupurtavaa.

Ensimmäisen kerralla pohditaan muutosta

Syksyn ensimmäisessä Ilmapiirissä syyskuun toisena tiistaina keskustellaan otsikolla “voiko maailmaa muuttaa?”. IPCC:n 1,5 asteen erikoisraportin julkaisusta on kulunut kohta vuosi, mutta onko mikään muuttunut? Ilmastokriisin pysäyttäminen vaatii ennennäkemätöntä rakenteellista ja asenteissa tapahtuvaa muutosta, mutta onko se 1,5 asteen tavoitteen edellyttämässä aikatalulussa mahdollinen? Minkä pitää muuttua jotta ilmasto ei muuttuisi? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan vapaalle ajatuksenvaihdolle varatun puolitoistatuntisen aikana.

Ilmapiiri on osa Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n asukaslähtöistä kestävän kehityksen vaikuttamistyötä.

Lisätietoja:

Jyry Soininen, Ilmapiirin vetäjä, p. 040 182 6838, soininen.jyry@gmail.com

Paula Wilkman, koordinaattori, JAPA ry, p. 0400 361 365, paula.wilkman@jyvaskyla.fi