Esittelyssä Juho, Pyöräile kylille -hankkeen projektityöntekijä.

Juhoa haastattelivat JAPA ry:llä kesäduunissa olleet Ilmastoihmettelijät.

Miten päädyit JAPAan töihin?

Etsin kesätyöpaikkaa, joka mielellään liittyisi jollain tapaa tärkeään harrastukseeni, eli pyöräilyyn. Olin kuullut Japasta lähinnä lastipyörälainaamosta, mutta en tiennyt laajemmin sen toiminnasta. Lopulta tutustuin Japaan paremmin, kun kaverini vinkkasi pyöräilyhankkeeseen liittyvästä työpaikasta Japalta. Työpaikka vaikutti mielenkiintoiselta ja hyvältä mahdollisuudelta yhdistää työ ja omat mielenkiinnonkohteet sekä harrastukset ja jätin hakemuksen työtä varten.

Ja yleisöltä: mitä haluat saavuttaa tehtävässäsi?

Haluaisin edistää pyöräilyä sekä alueita, joille olen suunnitellut pyöräilyreittejä. Olisi mahtavaa, jos pyöräilyreittien ympäröimät alueet kasvaisivat pyöräilyn ansiosta ja niille perustettaisiin esimerkiksi uusia yrityksiä ja palveluita, kuten kioskeja. Tämä voisi saada ihmiset entistä kiinnostuneemmiksi pyöräilystä ja sen tuomista mahdollisuuksista.

Yleisökysymys: Miten JAPAttajuus näkyy elämässäsi muutoin?

Pyöräilen vapaa-ajalla paljon ja uusia pyöräreittejä ja muita pyöräilyn ja työn yhdistämiä asioita tulee mietittyä muuten vaan pyöräillessäkin. Vapaa-ajalla pyöräilen tietysti myös omia töissä suunnittelemiani reittejä. Yritän lisäksi saada kaverini innostumaan työstäni ja siihen liittyvistä asioista.

Mitä haluaisit ihmisten tietävän JAPAsta?

Haluaisin ystävieni ja yleisesti ihmisten tietävän Japan tuomista mahdollisuuksista, etenkin lastipyörälainaamosta. Olisi mukavaa saada Japan järjestämät tapahtumat ja muu toiminta yleiseen tietoisuuteen, jotta ihmiset osaisivat hyödyntää niitä parhaansa mukaan. Itselle Japan agenda on toissijainen asia, vaikka senkin levittäminen on tietysti varsin positiivista.

Villein kestävän elämäntavan haaveesi, jonka toteuttaisit heti, jos voisit?

Pohdin kysymystä jonkin aikaa, mutta olisi mahtavaa kyetä tekemään päätös, ettei tarvitsisi ikinä elämän aikana edes harkita auton ostamista. Elämässä siis aivan kaikki olisi hoidettavissa pyöräillen.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta on se, että tekisin samaa hommaa muutenkin ja nyt se on minun työtäni. Pyöräily ja kartat ovat aina olleet minulle mieluisia asioita ja nyt ne kuuluvat työhön erittäin vahvasti. Työ ei oikeastaan edes tunnu työltä, koska se on liitettävissä vapaa-aikaan ja omiin mielenkiinnonkohteisiini niin hyvin.

Mikä oli haaveammattisi lapsena?

Haaveammattini oli lentäjä, joka ei kuitenkaan ole toteutunut. Tämän lisäksi olen halunnut jostain syystä aina opiskelemaan kauppakorkeakouluun, johon päädyinkin.

Lämmin kiitos Juholle haastattelusta!

JAPAttaja Emilia