Blogi: Keskisuomalaiset luontohelmet tutuiksi

Tiesitkö, että Keski-Suomesta löytyy viisi upeaa kansallispuistoa? Salamajärvi, Pyhä-Häkki, Etelä-Konnevesi, Isojärvi ja Leivonmäki tarjoavat kukin erilaisen katsauksen ainutlaatuiseen luontoomme.

Luonnossa liikkuminen virkistää kehoa ja mieltä. Lisäksi retkeily vie tehokkaasti ajatukset pois arjen murheista ja kuin huomaamatta ihminen on paremmin läsnä juuri nykyhetkessä. Kansallispuistossa pääsee tutustumaan vähän omasta kaupunkilaislähiluonnosta poikkeavaan ympäristöön ja jylhempiin maisemiin. “Villimmän luonnon” keskellä voi onneksi puistojen merkityillä poluilla retkeillä turvallisin mielin, joten aivan korpeen ei kansallispuistossakaan tarvitse pelätä eksyvänsä. 

Viime vuonna me japalaiset haastoimme Retkelle-messuilla #kerääkymppi -haasteella kaikki tutustumaan upeisiin luontopolkuihin Jyväskylän kaupunkialueella. Haasteeseen tartuttiin ilahduttavan innokkaasti ja moni onkin jo ehtinyt käydä tutustumassa jokaiseen luontopolkuun. Tänä keväänä haasteemme koskee koko Keski-Suomea, kun kannustamme #vaellavitonen -haasteella tutustumaan keskisuomalaisiin kansallispuistoihin. Monessako puistossa sinä olet jo käynyt? Olisiko tulevan kesän viikonloppu- ja lomakohteina kauniit kansallispuistomme? Ehkä jopa uskaliaasti rohkenet yöpyä ulkosalla?

Kansallispuistot sijaitsevat hieman vaikeammin julkisen liikenteen saavutettavissa, joten lisähaasteensa retkeilylle tuo fiksujen liikkumistapojen suosiminen: lähtisitkö kaverin kanssa kimppakyydillä? Vai olisitko sen verran sitkeä sissi, että pyöräilisit kansallispuistoon?! Vapun jälkeen ovensa avaava Lastipyörälainaamo tarjoaa pyöräilyapua, sillä voit lainaamosta saada veloituksetta käyttöösi sähköavusteisen polkupyörän – laatikkomallilla perille kulkevat näppärästi myös vaikkapa eväät ja yöpymistarvikkeetkin.

Nautitaan siis upeasta luonnostamme ja käydään tutustumassa maakunnan jokaiseen kansallispuistoon! Kurkkaa haaste tästä.

Lue lisää kansallispuistoista

P.S. Myös #kerääkymppi -haaste on edelleen käynnissä, mikäli et ole vielä ehtinyt kiertää kaikkia Jyväskylän luontopolkuja.