#Arjenapuri haussa? Hae mukaan kokeiluun ja testaa syksyn aikana koko Lastipyörälainaamon valikoima!

Haluatko testata erilaisia pyöriä omassa arjessa? Onko lastipyörä tai sähköpyörä haaveissa, mutta et oikein tiedä miten se istuisi omaan arkeen? Lastipyörälainaamo hakee Jyväskylän seudulta 1-2 perhettä, jotka haluavat kokeilla erilaisia lasti- ja polkupyöriä omassa arjessaan syksyn aikana. Kokeilun aikana perhe saa käyttöönsä pyörän lainaamon valikoimasta aina viikoksi kerrallaan. Tarkoituksena on, että sama perhe kävisi syksyn aikana läpi koko lainaamon valikoiman ja raportoisi kokemuksistaan sosiaalisessa mediassa ja blogissa/vlogissa hyödyntäen muun muassa #arkiseikkailu ja #arjenapuri -teemoja.

Lastipyörälainaamo on toiminut Jyväskylässä parin vuoden ajan ja lainattavien pyörien valikoima on tällä hetkellä verrattain monipuolinen. -Lainaamossa on tarjolla sekä lastipyöriä että peruspyöriä sähköavustuksella ja ilman. Valikoimasta löytyy myös tandem, riksa sekä tapahtumapyörä, joka avautuu tarvittaessa pieneksi kojuksi. Lisäksi saatavilla on myös kaksi pyöräperäkärryä, kertoo JAPA ry:n koordinaattori Paula Wilkman.

Jyväskylässä Kansalaistoiminnankeskus Mataran yhteydessä sijaitsevasta Lastipyörälainaamosta voi kuka tahansa saada laatikko- tai polkupyörän maksutta lainaan 1-3 päiväksi. Pääosin valikoimassa olevat pyörät ovat sähköavusteisia. Jos parin päivän laina-aika tuntuu liian lyhyeltä, kannattaa hakea mukaan kokeiluun, jossa voi saada pyörän käyttöönsä normaalia laina-aikaa pidemmäksi aikaa. Kokeilulla halutaan testata erilaisten pyörien soveltuvuutta tavallisten perheiden arkeen. Kokeiluun pääsee hakemusten perusteella mukaan 1-2 perhettä. Hakijoilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta lastipyörällä tai sähköavusteisella pyörällä ajamisesta.

Hakemukset tulee jättää 6.8. mennessä osoitteesta www.japary.fi/lainaamo löytyvällä lomakkeella. Kokeiluun valittujen perheiden kanssa sovitaan tarkemmin kokeilun aikataulusta. Kokeilussa on mukana kaikki lainaamon kymmenen pyörää, joten kaikkiaan kokeiluun menee aikaa muutama kuukausi. -Toivommekin testaajien sitoutuvan projektiin toden teolla. Vastineeksi he saavat maksutta käyttöönsä erilaisia menopelejä ja auton voi jättää pihaan muutamaksi kuukaudeksi, Wilkman sanoo pilke silmäkulmassa.

Lastipyörälainaamo toimii Tourulassa Kansalaistoiminnankeskus Mataran yhteydessä osoitteessa Matarankatu 6 A 1. Lastipyörälainaamo on osa Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n hanketta, joka saa rahoituksensa Liikenneviraston liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista, ja lainaamo toteutetaan yhteistyössä Kansalaistoiminnankeskus Mataran kanssa.

 

Lisätietoja:

www.japary.fi/lainaamo

koordinaattori Paula Wilkman, Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry, 0400 361 365, etunimi.sukunimi@jkl.fi