Tuottajille

Haluatko tarjota tuotteitasi lähiruokapiireille?

Tuottajat ovat lähiruokapiirin perusta ja uusia tuotteita tuottajineen haetaan lähiruokapiireihin jatkuvasti. Pääsääntöisesti mukaan haetaan ruoantuottajia, joilla on tarjota hyvin ja helposti säilyviä tuotteita, kuten viljat, perunat ja juurekset, hunaja ja säilykkeet, mutta myös esimerkiksi tuoretta lihaa on jaettu erikoisjärjestelyjen kautta. Nämä jaot voidaan järjestää lähiruokapiirien jaon yhteydessä tai erillisinä ajankohtina, tiedotus ja tilaukset on hoidettu lähiruokapiirien sähköpostilistojen kautta.

Piiriin mukaan lähteminen ei sido myymään tuotteita piiriin, eikä kaikissa jaoissa ole pakko olla mukana, monet tuottajat ovat mukana vain muutamissa jaoissa tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Pois voi myös jäädä silloin kun haluaa, eikä suhteettoman pieniä tilauksia tarvitse lähteä kuljettamaan suhteettoman pitkiä matkoja. Tästä on kuitenkin hyvä informoida jo tuotteita tarjottaessa.

Tuotteiden hinnan päättää tuottaja itse ja siihen tulee laskea mukaan kaikki kulut, kuten kuljetuskustannukset, erikseen näitä ei voida veloittaa. Maksu tuotteista päätyy kokonaisuudessaan tuottajille.

Myyntiin laitettavien tuotteiden määrät ja hinnat tarkastetaan joka kuukausi ennen niiden laittamista myyntiin nettilomakkeen kautta, nämä tulee olla tiedossa noin kaksi viikkoa ennen jakopäivää. Nettilomake on auki viikon, ja tilatut tuotteet saadaan tietoon viikkoa ennen jakopäivää, kauheaa kiirettä ei siis pääse syntymään.

Jakopäivänä tuottajat ovat itse vastuussa tuotteiden saapumisesta jakopaikalle sovittuun aikaan mennessä, esimerkiksi klo 9-15 välisenä aikana. Jaossa tuottajien ei itse tarvitse olla mukana, vaan sen hoitavat piirien vapaaehtoiset, jotka myös välittävät maksun tuotteista piiriläisiltä tuottajalle. Poikkeuksena kylmäsäilytystä vaativat tuotteet, joita tuottajan on itse oltava mukana jakamassa kylmäketjun katkeamisen estämiseksi. Osallistuminen jakoon ei ole kuitenkaan kielletty. Jakotilaisuuksissa tavataan mieluusti tuotteitaan toimittavia tuottajia!

Lähiruokapiirien yhteystiedot

Lähiruokapiirit toimivat vapaaehtoisvoimin. Voit tarjota tuotteita kuukausittaisiin jakoihin tänne:

Sähköposti (vapaaehtoiset)

  • tikkakoskenruokapiiri @ gmail.com
  • laukaanruokapiiri @ gmail.com
  • jamsanruokapiiri @ gmail.com
  • keuruunruokapiiri @ gmail.com
  • aanekoskenruokapiiri @ gmail.com

Lähiruokapiirien sähköpostilistojen avulla voi tavoittaa kaikki piiriläiset kerralla. Muut kuin kuukausittaisiin jakoihin liittyvät ilmoitukset tänne (esim. erillinen lihatilaus)

Sähköpostilista (piiriläiset)

  • tikkakoskenruokapiiri @ googlegroups.com
  • laukaanruokapiiri @ googlegroups.com
  • jamsanruokapiiri @ googlegroups.com
  • keuruunruokapiiri @ googlegroups.com
  • aanekoskenruokapiiri @ googlegroups.com