Alla olevista linkeistä voit ladata käyttöösi erilaisia materiaaleja, kuten liikkumisaiheisen julistesarjan, tehtävävihon sekä satutunnin. Sivulta löytyy myös askarteluohjeet heijastavaan enkeliin, perhoseen sekä sudenkorentoon, jotka voi valmistaa kierrätysmateriaalista.

Lisäksi JAPA ry:n toimistosta voi noutaa maksutta julistesarjan, jonka aiheina ovat sovittelu, ilkivalta ja roskaaminen. Julistesarjassa on yhdeksän A3-kokoista julistetta. Ota yhteyttä toimisto(at)japary.fi.

Kiitos, kun kuljet viisaasti! -julistesarja ja tehtäväkirja

Julistesarja ja tehtäväkirja on tuotettu vuonna 2016 osana Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n Kiitos, kun kuljet viisaasti-hanketta, joka sai rahoituksensa Liikenneviraston liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista. Voit tulostaa tai painattaa julisteet ja tehtäväkirjan omaan käyttöösi alla olevista linkeistä.

Julisteet

*Liikenneruuhka, kuuma auto, stressi….. Huh, onneksi voi pyöräillä!
*Voi ei, auto lumen peitossa! Mitä kaikkea bussin ikkunasta näkeekään? Mennään bussilla, jooko?
*Joskus kävelyreitti muskarista kotiin voi olla seikkailu. Mitä kaikkea kivaa matkan varrelta löytyykään, kun ehtii katsella ympärilleen. Kiva, kun käveltiin!

Julisteet esittelevät erilaisia vaihtoehtoja viisaaseen liikkumiseen lapsen kanssa. Materiaalin kohderyhmänä ovat erityisesti neuvolat, mutta julisteet ovat kaikkien käytettävissä.

Kuvasarja2

 

 

 

 

Tulostettavat julisteet (ilman leikkuumerkkejä)
Painokelpoiset julisteet, koko A2 (leikkuumerkit)

Kiitos, kun kuljet viisaasti! -tehtäväkirja

kirja

Mahtuuko koko Jänön suku kerralla lastipyörään vai mennäänkö linkillä? Saako Joonas Jänö Lastipyörälainaamon lukot auki? Löytävätkö Lempi ja Lasse toisensa? Pääseekö Jänön perhe ostoskasseineen Leo Lastipyörän kyydissä kaupasta kotiin?

AVAA VIHKO JA RATKAISE NÄMÄ JA MUUT VISAISET TEHTÄVÄT!

Tämän tehtäväkirjan sivuilla seikkailee Jänön perhe yhdessä lastipyörälainaamon veijareiden kanssa. Vihkosen tehtäviä voi pohtia itsekseen tai yhdessä oman aikuisen kanssa. Voit elävöittää tehtäviä värittämällä kuvat mieleisiksesi.

Tehtäväkirja (pdf)
Tehtäväkirja, leikkausvarat (pdf)

Jasper Jänö seikkailee liikuvalla satutunnilla!

Lähde Jasper Jänön matkaa liikkuvalle satutunnille ja koe hauska seikkailu! Satutunnin voi rakentaa vaikkapa kouluun tai kirjastoon. Tulosta tarina sekä kuvat alla olevista linkeistä ja rakenna oma satutuntisi!

Liikkuva satutunti_ohjeet (pdf)
Liikkuva satutunti_tarina  (Dropbox)
Ladattavat kuvat (pdf)

 

Kulje viisaasti

Heijastavat korut

Askartele heijastava koru vanhan bussikortin materiaalista. Lisäksi tarvitset neulan, ohutta rautalankaa sekä helmiä. Kiinnitykseen tarvitset hakaneulan.

Enkeli, iso

Enkeli, pieni

Sudenkorento

Perhonen (kuvassa)

 

 

Julistesarja yläkouluille

Julistesarjassa on yhdeksän A3-kokoista julistetta, joiden aiheina sovittelu, ilkivalta ja roskaaminen. Julistesarjan voi noutaa maksutta JAPA ry:n toimistosta, ota yhteyttä toimisto(at)japary.fi.

Koonti julisteista (pdf)