Materiaalit

Lainattavat materiaalit

Koulut ja oppilaitokset voivat lainata JAPA ry:n toimistosta Circula – Kiertotalous ja yrittäjyyspelin. Peli on saatavilla sekä suomeksi että englanniksi. Pelissä tutustutaan kiertotalouteen luovan tiimityön kautta ja se tarjoaa pelaajille malleja vastuulliseen liiketoimintaan ja näköalaa kestävään tulevaisuuteen. Samalla se opettaa omien ja muiden vahvuuksien arvostamista. Peli sopii eritasoisille oppijoille noin 15-vuotiaista aikuisiin. Peliä voidaan käyttää mm. yleissivistävässä tai ammatillisessa koulutuksessa sekä ammattikorkeakoulussa. Kysy lisää JAPAn toimistosta toimisto(at)japary.fi.

Ladattavat materiaalit

Alla olevista linkeistä voit ladata käyttöösi erilaisia materiaaleja, kuten liikkumisaiheisen julistesarjan, tehtävävihon sekä satutunnin. Sivulta löytyy myös askarteluohjeet heijastavaan enkeliin, perhoseen sekä sudenkorentoon, jotka voi valmistaa kierrätysmateriaalista.

Lisäksi JAPA ry:n toimistosta voi noutaa maksutta julistesarjan, jonka aiheina ovat sovittelu, ilkivalta ja roskaaminen. Julistesarjassa on yhdeksän A3-kokoista julistetta. Ota yhteyttä toimisto(at)japary.fi.

Kulje viisaasti -materiaalit on tuotettu osana JAPA ry:n Kiitos, kun kuljet viisaasti-hankekokonaisuuksia, jotka ovat saaneet rahoituksensa Traficomin (ent. Liikennevirasto) liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista vuosina 2016-2019.

Kulje viisaasti -liikkumiskortti 

Kulje viisaasti! Korvaa auto kestävämmällä vaihtoehdolla ja merkitse rasti ruudukkoon.

Kortti on kaksipuoleinen ja sen voi tulostaa joko A4- tai A5 -kokoisena.

Kulje viisaasti_kortti_A5 (pdf)
Kulje viisaasti_kortti_A4 (pdf)

Kiitos, kun kuljet viisaasti! -julistesarja ja tehtäväkirja

Voit tulostaa tai painattaa julisteet ja tehtäväkirjan omaan käyttöösi alla olevista linkeistä.

Julisteet

*Liikenneruuhka, kuuma auto, stressi….. Huh, onneksi voi pyöräillä!
*Voi ei, auto lumen peitossa! Mitä kaikkea bussin ikkunasta näkeekään? Mennään bussilla, jooko?
*Joskus kävelyreitti muskarista kotiin voi olla seikkailu. Mitä kaikkea kivaa matkan varrelta löytyykään, kun ehtii katsella ympärilleen. Kiva, kun käveltiin!

Julisteet esittelevät erilaisia vaihtoehtoja viisaaseen liikkumiseen lapsen kanssa. Materiaalin kohderyhmänä ovat erityisesti neuvolat, mutta julisteet ovat kaikkien käytettävissä.


Kiitos, kun kuljet viisaasti! -tehtäväkirja

kirja

Mahtuuko koko Jänön suku kerralla lastipyörään vai mennäänkö linkillä? Saako Joonas Jänö Lastipyörälainaamon lukot auki? Löytävätkö Lempi ja Lasse toisensa? Pääseekö Jänön perhe ostoskasseineen Leo Lastipyörän kyydissä kaupasta kotiin?

AVAA VIHKO JA RATKAISE NÄMÄ JA MUUT VISAISET TEHTÄVÄT!

Tämän tehtäväkirjan sivuilla seikkailee Jänön perhe yhdessä lastipyörälainaamon veijareiden kanssa. Vihkosen tehtäviä voi pohtia itsekseen tai yhdessä oman aikuisen kanssa. Voit elävöittää tehtäviä värittämällä kuvat mieleisiksesi.

Tehtäväkirja (pdf)
Tehtäväkirja, leikkausvarat (pdf)

Jasper Jänö seikkailee liikuvalla satutunnilla!

Lähde Jasper Jänön matkaa liikkuvalle satutunnille ja koe hauska seikkailu! Satutunnin voi rakentaa vaikkapa kouluun tai kirjastoon. Tulosta tarina sekä kuvat alla olevista linkeistä ja rakenna oma satutuntisi!

Liikkuva satutunti_ohjeet (pdf)
Liikkuva satutunti_tarina  (Dropbox)
Ladattavat kuvat (pdf)

Kulje viisaasti

Heijastavat korut

Askartele heijastava koru vanhan bussikortin materiaalista. Lisäksi tarvitset neulan, ohutta rautalankaa sekä helmiä. Kiinnitykseen tarvitset hakaneulan.

Enkeli, iso

Enkeli, pieni

Sudenkorento

Perhonen (kuvassa)

Julistesarja yläkouluille

Julistesarjassa on yhdeksän A3-kokoista julistetta, joiden aiheina sovittelu, ilkivalta ja roskaaminen. Julistesarjan voi noutaa maksutta JAPA ry:n toimistosta, ota yhteyttä toimisto(at)japary.fi.

Koonti julisteista (pdf)